Kultúra

Utolsók és magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

Utolsók és  magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

2015. április 7., kedd
Utolsók és  magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán
0409 Magukrahagyatottak

A hódmezővásárhelyi irodalompártoló egyesület megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett programok zárásásaként Wass Albert Magukrahagyottak című regénye alapján készült színművet láthatják az érdeklődők április 9-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a szabadkai színház két művészének, Vágó Krisztina és Péter Ferenc előadásában a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Péter Ferenc

színművész-rendező, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja Wass kevéssé ismert regényét állította színpadra.

Wass Albert

mint a hazájáért harcoló honvéd és író közelről ismerte mind a magyar szépirodalmat mind a honvédő háborút. Művében azt boncolgatja, hogy létezik-e egy elveszett háború végén erkölcs, hazugság nélküli magyar világ és remény a jövőben? A két zentai születésű színművész egy gyönyörű szerelmi történetet ad elő fegyverropogások zenei kíséretével. A szovjet offenzíva idején játszódó darabban egy sebesült katona, Nagy Ernő őrnagy (Péter Ferenc alakításában) és Anka, az oroszok karmából megszökött orvostanhallgató (szerepében

Vágó Krisztina

) egy tisztáson fut egymásba...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.