Közélet

Tasó László: a tavalyi összeg kétszerese jut közútfelújításra 2015-ben

Tasó László: a tavalyi összeg kétszerese jut közútfelújításra 2015-ben

2015. április 11., szombat
Tasó László: a tavalyi összeg kétszerese jut közútfelújításra 2015-ben
Épül az M43-as autópálya országhatárig tartó szakasza

Míg a múlt évben 33,5 milliárd forint jutott közútfelújításra, az idén 68 milliárd forintból 580 kilométeren fejeződnek be felújítási munkálatok - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára péntek este az M1 aktuális csatornán.

Tasó László

kifejtette: az első- és másodrendű főutak felújítására és burkolat-megerősítésére 50 milliárd forint jut, míg a három- és négyszámjegyű utak további 18 milliárd forintból újulnak meg az idén. Mivel az utak eltérő műszaki paraméterekkel rendelkeznek, a beavatkozás minősége és mennyisége is különbözik, de minden út forgalombiztonság szempontjából lényegesen jobb lesz és használhatóbb. Hangsúlyozta, hogy bár az 580 kilométer nem tűnik soknak a 32 ezer kilométernyi országos hálózathoz viszonyítva, a korábbi évekhez képest mégis jelentős beavatkozás. Tasó László emlékeztetett arra, hogy a múlt évben összesen 440 kilométer út felújítása történt meg és 220 kilométernyi új út épült. Az államtitkár beszámolt arról is: a kormányprogram értelmében minden autópálya az országhatárig kiépül, és az összes megyei jogú várost és megyeszékhelyt is bekapcsolják a gyorsforgalmi hálózatba. Ehhez illeszkedik a kormány márciusi határozata, amely által többek között lerövidül a műszaki előkészítési időszak, elősegítve az elképzelést, miszerint négysávos autóút fogja összekötni 2018-ra Egert az M3-as autópályával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.