Közélet

Tapolcai választás - Orbán: tiszteletben kell tartani a választók döntését

Tapolcai választás - Orbán: tiszteletben kell tartani a választók döntését

2015. április 14., kedd
Tapolcai választás - Orbán: tiszteletben kell tartani a választók döntését
Fenyvesi Zoltán; Vigh László Gyõzõ; Orbán Viktor

Demokratikus verseny volt húszegynéhány jelölttel, tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani a választók döntését - mondta Orbán Viktor kedden Zalaegerszegen a vasárnapi tapolcai választás eredményével kapcsolatban.

A Modern városok programjának keretében tartott tájékoztató végén a kormányfő újságírói kérdésre, a Jobbik megerősödésével kapcsolatban kifejtette: sajnálják, hogy az emberek inkább a Jobbiknak szavaztak bizalmat, és hogy hajszálnyival ugyan, de a Fidesz vesztett, ezt azonban tudomásul kell venni. "Mi más útvonalat javaslunk Magyarország számára, másként kötnénk össze Magyarországot Európával és a világgal, mint ahogy ezt a Jobbik tenné" - jelentette ki. Hozzátette: azon kell dolgozniuk, hogy a "mi útvonaltervünk vonzóbb legyen az emberek számára". Úgy fogalmazott, hogy a nép fog dönteni a végén, s miután demokrácia van és több lehetőség is van előttük, "majd legjobb tudásuk szerint meg fogják hozni a döntést, amit tudomásul kell vennünk". Mint mondta: a Fideszért és a kormányért tud felelősséget vállalni, de hogy az emberek mit gondolnak és merre akarnak menni, "milyen érzések kavarognak a szívükben és milyen politikai döntést hoznak", azért nem tud felelősséget vállalni. "Kellő alázattal elfogadjuk a döntésüket, azt is, amit most vasárnap hoztak" - fogalmazott a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.