Kultúra

Rekordszámú alkotó jelentkezett a szegedi Nyári Tárlatra

Rekordszámú alkotó jelentkezett a szegedi Nyári Tárlatra

2015. április 15., szerda
Rekordszámú alkotó jelentkezett a szegedi Nyári Tárlatra

Minden eddiginél több művész jelentkezett a szegedi Nyári Tárlatra: csaknem 380 alkotó adott be festményt, grafikát vagy plasztikát a kortárs képzőművészeti seregszemlére, amely május közepétől lesz látható a Reök-palotában – tájékoztatta a kiállítóhely sajtósa szerdán az MTI-t.

Fábián Barbara

közölte, hogy

Popovics Lőrinc

szobrászművész,

Kótai Tamás

képzőművész,

László Dániel

festőművész,

Nagy Imre

és

Nátyi Róbert

művészettörténész mintegy hatszáz alkotás közül válogatja ki péntektől azokat a műveket, amelyeket a bemutatnak a közönségnek. A Nyári Tárlat presztízse évről évre nő, mutatja ezt az a tény is, hogy a kiemelkedő magyar képzőművészek úgy érzik, nem maradhatnak le a kétévente jelentkező szemléről. Az idén harmincnyolcadik alkalommal megrendezett kiállítás mindenkori célja, hogy bemutassa a kortárs magyar képzőművészeti törekvéseket, a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről nyújtson átfogó és hiteles képet. Az első ízben 1962-ben megrendezett kiállítás szervezői néhány éve vezették be azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket meghívják Szeged egyik kiemelkedő kulturális rendezvényére. Így idén mások mellett

Nádler István, Bukta Imre, Pinczehelyi Sándor, Ilona Keserü Ilona, efZámbó István

és

feLugossy László

alkotása már biztosan szerepel a május 16. és július 5. közt látogatható tárlaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.