Sport

Rekordok versenye Tótkomlóson

Rekordok versenye Tótkomlóson

2015. április 15., szerda
Rekordok versenye Tótkomlóson
skorka család

Rekordlétszámú nevezővel rendezték meg a IX. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Versenyt szombaton a kiskomlósi ladakrosszpályán. Bár a helyszín kicsit átalakult a korábbi évekhez képest, a több mint ezer érdeklődő így is megtöltötte a nézőteret – köszönhetően a kiváló időjárásnak is.

44 fogat még sosem állt rajthoz, ez is jelzi, hogy évről évre népszerűbb lesz a verseny. A részvételi rekord mellett a minőség is adott volt, több hibátlan hajtást láthattak az érdeklődők. Nagyló C kategóriában Tóth Attila nyert, megelőzve a 2014-es győztest, Kotolák Tamást. A szabadidős lovasok között ifj. Héjjas Gyula végzett az élen, míg a póniknál Sztojka Mihály és fogata nyert. Különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A legjobb tótkomlósi hajtó Gyúrós Péter, a névadó unokaöccse lett, a legmesszebbről jött fogat díját a szolnoki Szigeti Zsolt érdemelte ki. A Fair Play-díjat Lénárt Sándor kapta, a „leglovasabb család” elismerés pedig Skorkáékat illette, akik három fogattal neveztek. A legszebb fogat tulajdonosának felajánlott vándorserleget Dimák Sándor kapta. A IX. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Verseny végeredménye, nagyló C kategória: 1. Tóth Attila, 2. Kotolák Tamás, 3. Deli Dániel, 4. Pap Imre, 5. Koncsek Ferenc, 6. Varga László, nagyló SZLV: 1. ifj. Héjjas Gyula, 2. Sznyida János, 3. Megyik Pál, 4. Gyúrós Péter, 5. Kemecsi István, 6. Szép János, póni SZLV: 1. Sztojka Mihály, 2. Skorka Péter, 3. Skorka Gábor, 4. Kiss Fanny, 5. Dankó Marcell, 6. Lénárt Sándor. Különdíjak, a legjobb tótkomlósi hajtó: Gyúrós Péter, a legmesszebbről jött fogat: Szigeti Zsolt (Szolnok), Fair Play-díj: Lénárt Sándor, egyes fogat: Demkó Zsolt, a leglovasabb család: Skorka család, vándorserleg a legszebb fogat tulajdonosának: Dimák Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.