Közélet

Oktatási Hivatal: folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése

Oktatási Hivatal: folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése

2015. április 8., szerda
Oktatási Hivatal: folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése

Idén folytatódik a pedagógus-előmeneteli rendszer bevezetése; csaknem 15 ezer pedagógus vesz részt minősítővizsgán vagy minősítési eljáráson, valamint elkezdődnek a tanfelügyeleti ellenőrzések is - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a "Köznevelési reformok operatív megvalósítása" című kiemelt projekt az Európai Unió támogatásával társfinanszírozásban valósul meg szeptember 30-ig. A támogatás összege 4 milliárd 90 millió forint. A projekt keretében megtörténik a minősítési eljárások és a tanfelügyeleti ellenőrzések tervezése, előkészítése, szervezése, lebonyolítása, az ehhez szükséges logisztikai és informatikai háttér biztosítása, továbbá a hosszú távú és hatékony működtetést szolgáló minőségbiztosítási rendszer kiépítése - tették hozzá. Az Oktatási Hivatal konzorciumi partnere a projektben az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI). Az OFI célja a pedagógiai innováció- és tudásmenedzsment-rendszer elméleti megalapozása, a tartalmi és módszertani innovációk támogatása, valamint a pedagógiai tudásmenedzsment-rendszer fejlesztése és a pedagógusok horizontális tudásmegosztásának támogatása - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.