Közélet

Nyílt levelet írtak az alsóvárosiak, a képviselő szerint nem lehet több ilyen buli a Hattyas soron + FOTÓK

Nyílt levelet írtak az alsóvárosiak, a képviselő szerint nem lehet több ilyen buli a Hattyas soron  + FOTÓK

2015. április 27., hétfő
Nyílt levelet írtak az alsóvárosiak, a képviselő szerint nem lehet több ilyen buli a Hattyas soron  + FOTÓK
20150426_073830

Nyílt levelet intéztek az SZTE hallgatói önkormányzata és vezetősége felé az alsóvárosi lakosok, akik évek óta panaszkodnak az egyetem Hattyas sori épületében rendezett bulik miatt. Elsősorban nem is a hajnalig tartó koncertek zavarják őket, hanem a másnap reggel eléjük táruló utcakép.

Idén is hangos volt Alsóváros a tavaszi egyetemi bulik miatt - átvitt és szó szerinti értelemben is. Portálunkat már

tavaly is megkeresték

a helyi lakosok, akik szerint a hangerő túllépte a megengedett szintet, ráadásul a fiatalok az ablakuk alatt hangoskodtak, szemeteltek, és ott is könnyítettek magukon. Néhány napja ismét

több lakos keresett fel minket

azt kérve, hogy foglalkozzunk a témával, ők már elsősorban a kertjükben kis- és nagy dolgukat végzők miatt panaszkodtak. Az egyetemnek címzett nyílt levelük mellé a cikk alján megtekinthető fotókat mellékelték a lakosok.

Nyílt levél az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnak és az SZTE vezetésének

Tisztelt SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, Tisztelt Egyetemi Vezetők!

"Szeged-Alsóváros lakói korábban is többször kifejezték már tiltakozásukat a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori központjában rendezett egyetemi bulik miatt, ám sajnos annak ellenére sem történt érdemi változás, hogy az üggyel még a sajtó is foglalkozott. Az SZTE EHÖK által szervezett 2015. évi Szegedi Egyetemi Napok (április 23-25.) sajnálatos eseményei mellett ismét nem mehetünk el szó nélkül! Nem is elsősorban a bulik okozta éjszakai hangzavar az elviselhetetlen az itt élő családok, a pihenni vágyó idősek, dolgozó szülők, gyermekek számára, hanem a „szórakozó” fiatalok által teremtett áldatlan állapotok. A bulik résztvevői folyamatosan kijárnak a Pálfy, Nyíl, Szabadsajtó és Dobó utcákba, ott intézik „folyó ügyeiket”, összepiszkítják, szeméttel és ürülékkel szennyezik a köz- és a magánterületet egyaránt. A töménytelen mennyiségű hulladékot, a koszt, a vizeletet, a fekáliát ráadásul maguknak az érintett lakosoknak kell eltakarítaniuk minden reggel. Leszögezzük, hogy nem a szórakozás, a kikapcsolódás ellen vagyunk, hiszen tudjuk, mindenkinek ki kell eresztenie a gőzt. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy ilyen az eseményeknek nem a lakóövezetben a helyük. Amennyiben pedig mégis, akkor joggal várjuk el a szervezők részéről, hogy – akár kordonokkal, akár megkülönböztetett jelzéssel bíró rendezők igénybe vételével – biztosítsák: a bulizók maradjanak a Hattyas sori komplexum falain belül, ne zavarják a lakosok nyugalmát. Határozott kérésünk az is, hogy a jövőben az ilyen jellegű rendezvényeket megelőzően a szervezők előzetesen egyeztessenek az adott terület lakóival a fent említett kérdésekről. Ellenkező esetben az alsóvárosi lakók akár tüntetni is készek az elviselhetetlen állapotok miatt! Szeged-Alsóváros közössége nevében 2015. április 27."

Sebestyén József: ez így nem folytatódhat tovább

"Mint önkormányzati képviselő és mint alsóvárosi lakos is azt mondom: nem örülnék annak, ha ez a rendezvény jövőre is ilyen formában lenne megszervezve" - mondta el portálunknak

Sebestyén József.

A városrész képviselője három sarokra lakik a Hattyas sori épülettől, így maga is élvezhette a koncerteket. Úgy fogalmazott: a hétvége folyamán tartotta a kapcsolatot a polgárőrséggel, és a környező utcák lakosaival is konzultált, akik megerősítették a portálunknak is elpanaszolt, áldatlan állapotokat. Sebestyén József ígéretet tett, hogy a rendezvény szervezőivel egyeztetnek majd, hogy egy mindenkinek megfelelő megoldás születhessen. "Ebben a vitában a lakosság érdekeit képviselem majd, hisz jól tudom, hogy egy ilyen rendezvény nehezen találhat helyet az efféle kertvárosi övezetben" - mondta a képviselő.

Üvegek, használt zsebkendők és kanyargó vizeletcsíkok maradtak Alsóvároson a Hattyas sori egyetemi bulit követően. A...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.