Közélet

Nepáli földrengés - Gyűjtést indít az áldozatok javára a Vöröskerszt

Nepáli földrengés - Gyűjtést indít az áldozatok javára a Vöröskerszt

2015. április 27., hétfő
Nepáli földrengés - Gyűjtést indít az áldozatok javára a Vöröskerszt

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést indít bankszámlaszámán és 1359-es adományvonalán a nepáli földrengés áldozatainak megsegítésére, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt segélyakciójához.

A segíteni kívánók Magyarországról a 1359-es adományvonal felhívásával vagy az ’ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével 250 forinttal járulhatnak hozzá, hogy a Vöröskereszt a lehető legrövidebb idő alatt, a leghatékonyabb segítséget tudja nyújtani a katasztrófa által érintett lakosságnak. A Nemzetközi Vöröskereszt segélyfelhívása 33,4 millió svájci frank összegyűjtését célozza, melyből 75 ezer ember ellátásáról gondoskodhatnak - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Magyar Vöröskereszt. Közleményük szerint a földrengés helyszínén mintegy kétezer vöröskeresztes munkatárs és önkéntes vesz részt a katasztrófa-válaszadásban. A Nepáli Vöröskereszt és a helyszínen tartozódó vöröskeresztes mentőcsapatok a túlélők kutatásában, a katasztrófa által érintett lakosság ellátásban vesznek részt, ideiglenes menedékhelyeket üzemeltetnek, szükség esetén pszichoszociális segítséget és elsősegélyt nyújtanak, valamint a biztonságos vérellátásról is gondoskodnak. A Nemzetközi Vöröskereszt megnövelte kapacitásait, és újabb munkatársakat küldött Kuala Lumpurba, Bangkokba, Újdelhibe és Genfbe, hogy segítsék a Nepáli Vöröskeresztet. Emellett Kuala Lumpurban és Dubajban aktiválták logisztikai rendszerüket, ahonnan segélycikkeket tudnak szállítani Nepálba. A Nemzetközi Vöröskereszt sürgősségi katasztrófaalapjából 500 ezer svájci frank értékben gyorssegélyt is jutatott a térségbe, hogy segítse az alapvető szükségletek – víz, élelem, menedék – biztosítását - közölték. Nepált a hétvégén 7,9-es erősségű földrengés rázta meg, melynek epicentruma a fővárostól, Katmandutól 80 km-re volt. A halálos áldozatok száma meghaladja a négyezret, a sebesülteké a 6500-at. A legtöbben Nepálban veszítették életüket, de Indiában, Tibetben és Bangladesben is regisztráltak halálos áldozatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.