Közélet

Meseerdő vagy világűr? - A szegedi Petőfi-iskola diákjai kifestenék az ebédlőt

Meseerdő vagy világűr? - A szegedi Petőfi-iskola diákjai kifestenék az ebédlőt

2015. április 9., csütörtök
Meseerdő vagy világűr? - A szegedi Petőfi-iskola diákjai kifestenék az ebédlőt
petofitelepi_iskola01_gs

"Hogy olyan szép ebédlőnk lehessen, ami mindenkinek tetszik!", "Mert a Petőfi-iskola a legjobb!" - buzdítják a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola második osztályos gyerkőcei olvasóinkat. A diákok az iskola ebédlőjét szeretnék kifestetni egy netes pályázat keretében, ehhez azonban minél több szavazatra lenne szükségük.

A vidám, jó kedélyű alsó tagozatos csoport izgatottan várt minket. Éppen egy matematika órát "zavartunk meg", hogy elmondhassák, mi mindent szeretnének viszontlátni az iskola ebédlőjének falán. A második osztályosoknak természetesen rengetek ötletük volt: legtöbben egy meseerdőt és lakóit szeretnék látni a falon, de sok szavazat érkezett a világűr, valamint az iskola és a ballagó gyerekek sziluettjének megfestésére is.

Miklósné Selyem Erika

osztályfőnök nagy igyekezettel próbálta kordában tartani a fiúkat, akik inkább csatatéren harcoló tankokkal pingálnák ki az ebédlőt - erre az ötletre egyébként ketten is kézfeltartással szavaztak.

petofitelepi_iskola02_gs

Ennyire szeretne nyerni a 2. osztály

"Ha körbenéznek az iskolában, láthatják, hogy minden osztályteremnek megvan a maga témája, színvilága.

Retkes Sándor

rajzszakos kollégám a tervezés során arra is ügyelt, hogy az osztályok színvilága illeszkedjen a bútorok színéhez. Az alsós osztályokban találunk Walt Disney-termet, Micimackó-termet, tehát mindnek saját festménye van. Az ebédlő eddig kimaradt, senkinek sem jutott eszébe kidekorálni, ezért valóban kicsit egyhangú. Mivel a gyerekek tartózkodnak a legtöbbet az étkezőben és megszokták az iskolára jellemző színes világot, felmerült bennük az igény egy vidámabb, hangulatosabb ebédlő iránt" - vezetett körbe

Szöginé Veczkó Ibolya

intézményvezető, s betekintést engedett a díszítésre szoruló helyiségbe is. A pályázaton az osztályfőnök indította el a gyerekeket, akik ha sikerül, minden bizonnyal aktívan kiveszik részüket a festésből.

petofitelepi_iskola03_gs

A 27 fős osztály egyöntetűen azt mondta, azért fontos, hogy rájuk szavazzanak, mert a legjobban ők szeretnék megnyerni a JUB Kft. és a Mosolyfestők közös

pályázatát

. Megérdemlik, ezért érdemes a 2. forduló című albumban található fotójukra egy lájkot nyomni. Jelenleg több mint 400 szavazatuk van, ezzel a harmadik helyen állnak!

Szavazatokat gyűjtenek a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola gyerkőcei, hogy kifesthessék az ebédlőjüket. HAJRÁ!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.