Sport

Labdarúgás: nem ért pontot a Szeged-Grosics harcos játéka a Gyirmót ellen + FOTÓK

Labdarúgás: nem ért pontot a Szeged-Grosics harcos játéka a Gyirmót ellen + FOTÓK

2015. április 11., szombat
Labdarúgás: nem ért pontot a Szeged-Grosics harcos játéka a Gyirmót ellen + FOTÓK
szeged2011_gyirmot18_gs

Már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Gyirmót a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként, végül Nyilas Elek tanítványai ugyanilyen arányban maradtak alul feljutásra ácsingózó riválisukkal szemben.

Az már a találkozó elején látszott, rendkívül felkészült ellenféllel találta szembe magát

Nyilas Elek

legénysége, de Zelenyánszkiék harcossága ígéretes 90 percet vetített előre. Az első negyedóra végén aztán megtörtént a baj: egy hosszú felívelésnél

Bobál Gergely

megelőzte

Slobodan Markovicot

, majd belépve a védő elé, elesett a büntetőterületen belül.

Oláh Gábor

játékvezető habozás nélkül a mészpontra mutatott, a megítélt büntetőt pedig

Madarász Márk

lőtte a hálóba az ellenkező irányba mozduló

Szántai Levente

mellett. (0-1) Igyekezett nyomás alá helyezni riválisát a hátrányban lévő hazai együttes, mégis a gyirmótiak szereztek újabb gólt. A 29. minutumban

Gyurján Bence

kapott labdát a tizenhatos bal sarkánál, egy tolás után pedig sebészi pontossággal tekert ballal a hosszú felsö sarokba. (0-2) A félidő hajrájában

Hegedűs Martin

csapott le lendületből egy szelídítetlenül pattogó labdára a tizenhatos előterében, de

Somogyi Csabával

szembekerülve nem talált kaput nagy helyzetben. Ezzel még nem volt vége, hiszen a 45. minutumban Bobál szerelte a térfél közepén a bizonytalankodó

Farkas Márkot

, és bár Szántai mellett is el tudta tolni a labdát a támadó, a lövésre már meglehetősen körülményesen szánta el magát, így

Mészáros Márk

még idejében közbe tudott avatkozni. Fordulás után sem tudott eleinte mit kezdeni a sötét mezesek védekezésével a Szeged, a játékrész derekán pedig kis híján növelni is tudta előnyét

Sisa Tibor

legénysége, de

Kiss Máté

éles szögből elvégzett szabadrúgását a keresztléc hatástalanította. A 79. percben viszont már összejött a gól Germánéknak: a hórihorgas csatár teljesen tisztán emelkedett

Polareczki Roland

beadására, hogy aztán szép ívben fejeljen a felső kapufa alá. (1-2) A tartalékos összeállításban szereplő hazaiak ezt követően mindent megtettek az egyenlítésért, de igazán nagy helyzetet már nem tudtak kialakítani. Nem úgy a gyirmótiak: a hosszabbítás első percében

Tóth Norbert

lépett ki egyedül egy balul sikerült hazaadással, végül pedig Szántai lába mellett lőtt a rövid alsóba 14-15 méterről. (1-3) Öröm az ürömben, hogy a Szeged-Grosics riválisai közül a Sopron csak döntetlent játszott Cegléden, a Szolnok pedig óriási meglepetésre kikapott odahaza a sereghajtó Balmazújvárostól. Nyilas Elek tanítványai így továbbra is maradtak a 6. pozícióban. A csapat a következő fordulóban az éllovas Vasashoz látogat.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. április 11., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Gyirmót FC Győr
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Oláh Gábor • asszisztens: Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő.
1
-
3

Labdarúgó NB II, 23. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Gyirmót FC Győr 1-3 (0-2)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged:

Szántai - Szabó P., Markovic, Farkas, Mészáros, Zelenyánszki (Polareczki 55'), Berde, Oláh G. (Hegedűs E. 89'), Fitos, Hegedűs M. (Manga 65'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gyirmót:

Somogyi - Nagy, Fejes, Balog, Lázár, Madarász (Magasföldi 90'), Gyurján (Cseri 63'), Papp, Kiss, Beliczky, Bobál (Tóth 89').

Vezetőedző:

Sisa Tibor.

Gólszerzők:

Germán (79'), ill. Madarász (16' - tizenegyesből), Gyurján (29'), Tóth (90+1').

Sárga lap:

Markovic (15'), ill. Lázár (72'), Cseri (81'). Nyilas Elek:

"Nem éreztem akkor különbséget a két csapat között, mint amit a táblázat sugall, és amit a szezon előtt emlegettek. Persze, egyértelmű, hogy a Gyirmót jó csapat. Foghatnánk a vereséget arra, hogy hat meghatározó játékosunk hiányzott eltiltás, vagy sérülés miatt. Megpróbáltuk őket pótolni, a második félidőben elég nyílttá is tudtuk tenni a mérkőzést. Dicséretes teljesítményt nyújtottunk, és az is igaz, hogy a két csapat között ekkora különbség ma nem volt."

Sisa Tibor:

"Úgy gondolom, hogy megérdemelten győztünk. A Szegedhez nem sok csapat jár győzni, nem nagyon szokott itt másoknak babér teremni. Éppen ezért ez egy nagyon értékes győzelem egy jó ellenfél ellen, és egy nagyon jól előkészített pályán. Nagyon szeretnénk mindig ilyen pályán játszani. Mint minden egyes mérkőzésen, ezúttal is voltak lélektani fordulatok. Bár hozzáteszem, hogy sokkal több helyzetünk volt, és akár lehetett volna még nagyobb arányú is a sikerünk. De nagyon meg vagyunk elégedve ezzel az eredménnyel is."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Vége a mérkőzésnek, harcos, küzdős játéka ellenére pont nélkül maradt ma a Szeged-Grosics.
90+4'
Magasföldi vette célba szabadrúgásból a tizenhatos sarkától a rövid felsőt, Szántai nagyot vetődve védett.
90+1'
Gól... Eldőlt. Egy rosszul hazaadott labdára lecsapva Tóth mehetett egyedül Szántaira, majd 14 méterről a kapus lába mellett a rövid alsóba gurított. 1-3.
90'
Ismét egy csere: Magasföldi váltotta Madarászt.
89'
Időhúzó jelleggel cserélnek a vendégek: Bobál helyett Tóth Norbert állt be. A szegediek is kihasználták a játékmegszakítást: Hegedűs Edvin szállt be Oláh Gergő helyett.
85'
Lelkesen, harcosan küzd a Szeged, Nyilas Elek tanítványai mindent megtesznek az egyenlítésért, de a Gyirmót védelme egyelőre stabilan áll a lábán.
81'
Szabó Péter nagy bedobását Germán elől fejelték ki a védők a tizenhatos előterébe, Fitos félfordulatos kapáslövése azonban éppen a középen álló Somogyit találta meg.
81'
Nagyon csúnyán talpalt rá Oláh bokájára Cseri, jogosan villant a lap.
79'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű gól! Polareczki tekert be jobbról, középen Germán és Berde is érkezett, végül előbbi bólintott a keresztléc alá 7-8 méterről! 1-2!
76'
Oláh Gergő mentett nagyot egy kontra végén Cseri elől. Kellett a blokk a közeli lövésnél.
73'
Mészáros élesen belőtt szabadrúgását Bobál csúsztatta kapu fölé a rövidnél, majd az esetet követő szögletnél is ő szabadított fel fejjel ugyanott.
72'
Lázár kapott sárgát, miután egy elvesztett labda után hátulról faultolta Germánt a szögletzászlónál.
70'
...Kiss éles szögből a keresztlécet lőtte telibe a szabadrúgással.
69'
Kisebb közjáték után folytatódhat a meccs: a bíró elküldte a kispadról a hazaiak erőnléti edzőjét. Nem tudni mit mondhatott, főleg annak tükrében, hogy német...
68'
Cseri esett el védője szorításában a tizenhatos oldalsó vonalánál. Veszélyes helyről jöhet szabaddal a Gyirmót.
65'
Manga Zsolt is lehetőséget kap a bizonyításra, Hegedűst váltotta.
63'
Sisa Tibor első cseréjeként Gyurján helyett Cserit küldte be. Cseri Tamás döntötte el gólja révén a két csapat őszi mérkőzését.
60'
Nyilas Elek addig pörölt a partjelzővel egy rosszul megítélt bedobásnál, amíg Oláh Gábor is be nem szállt a vitába. Egyelőre csak figyelmeztette a bíró a hazai mestert.
57'
Polareczki rögtön be is mutatkozik: az alapvonaltól löbbölt a tizenhatoson belül Germán elé, akinek lövését Fejes blokkolta.
55'
Szabó tekert középre a térfél közepe magasságából, és bár Germán át tudta venni a játékszert Balog mellett, Lázár kisegítette a rutinos védőt.
55'
Itt az első csere: Zelenyánszkit Polareczki váltotta a folytatásra.
53'
Berde hosszú felívelését fejelte el Balog Fitos elől. Nem ez volt az első ilyen eset az utóbbi percekben. Nehezen játssza át riválisa középpályáját a Szeged.
48'
Veszélyesen csavarodott a hosszúra Mészáros szöglettel felérő szabadrúgása. Somogyinak nagyot kellett nyújtóznia, hogy el tudja paskolni a labdát Berde elől.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik mester sem cserélt a szünetben.
Kétgólos előny ide vagy oda, Sisa Tibor úgy üvölt játékosaival a nyitott öltözőablaknál, hogy a lelátón is tisztán hallani intelmeit. Nagyjából 60 méter a távolság...SZÜNET
45'
Ezzel vége is az első félidőnek. A vendég Gyirmót egy büntetővel és egy meseszép bombagóllal vezet magabiztosan a szünetben.
45'
Kis híján ott a harmadik... A bizonytalankodó Farkast Bobál szerelte a térfél közepén, a támadó már Szántai mellett is elszáguldott a tizenhatos vonalánál, de aztán túl körülményesen próbálta meg a lövést, Mészáros pedig közbe tudott avatkozni.
43'
Hegedűs Martin kapott vastapsot a publikumtól: a fiatal támadó rendkívül harcosan és szemfülesen csapott le a tizenhatos előterében pattogó labdára, ziccerben azonban a kapu fölé bombázta a mellmagasságig felpörgő bogyót.
41'
Madarász szögletét Fejes csúsztata meg a rövidnél, de a mögötte helyezkedő Szabó blokkolta a kísérletet.
39'
Nagyot koppant Bobál és Oláh Gergő feje egy fejelés során a félpályánál. Ápolásra szerencsére nincs szükség, de aligha esett bármelyiküknek jól a találkozás.
36'
Nem tud igazán meghatározó fölényt kialakítani a maga javára a mezőnyben Nyilas Elek alakulata. Eközben a Gyirmót sem áll vissza az előnyét védeni, Beliczkyék továbbra is támadólag lépnek fel.
32'
Madarász adott be jobbról ballal, Bobál megelőzve a védőket, szabadon bólinthatott középen. Szerencsére kissé magas lett neki az átadás, így a jobb alsóra hulló próbálkozást Szántai még ki tudta tolni.
29'
Gól... Bobálék küzdöttek meg a hazai térfél közepe magasságában Markovicékkal egy többérintéses fejpárbaj során. A labda végül a tizenhatos bal sarkánál Gyurjánhoz jutott el, aki egy Robbentől gyakran látott tolás után védhetetlenül tekert ballal a hosszú felsőbe. 0-2.
26'
A partjelző meglátása szerint Germán védővel a háta mögött tartózkodott lesen Oláh Gergő felívelésénél. Furcsa ítélet, különösen annak tükrében, hogy Somogyi sem hagyta el kapuját rendhagyó módon. Az eset után Oláh bíró figyelmeztette Germán Tamást, hogy ne szövegeljen.
22'
Nyom a Szeged: Mészáros szöglete visszakerült a feladóhoz, majd egy Oláhval történt összjáték után Markovic fejét kereste a balbekk. A bólintás azonban magas ívben szállt el a keresztléc fölött.
21'
Nagyszerűen löbbölt Oláh Gergő Germán elé 20-25 méternél, a támadó kilépett a védők közül középen, de a jól helyezkedő Balog menteni tudott előle.
19'
Egy szabadrúgásból érkező felívelés éppen Szabó Pétert találta meg a tizenhatos sarkánál. A szélső három tolás után középről kereste a lövőhelyzetet, de kísérlete elakadt a blokkban. Az agilitása ugyanakkor előremutató.
16'
Gól... Szántai jobbra mozdult, Madarász a bal oldalt választotta, 0-1.
15'
Markovic egy sárgát is kapott az eset nyomán.
15'
Ez nagy baj! Egy hosszú felívelésnél Bobál előzte meg Markovicot a tizenhatoson belül, majd elesett a védő előtt. Oláh Gábor befújta a büntetőt.
13'
Fejes élesen lőtt a szélről a védelem mögé, Szabó az ötös sarka közlében még éppen lábujjheggyel tudta szögletre menteni a centerezést. Nagy mentés volt.
12'
Zelenyánszki kapott tapsot a nézőtérről egy látványos becsúszás után. Ezúttal is harcos játékkal rukkol elő a szegedi együttes, még ha mezőnybeli dominanciával ez egyelőre nem is párosul.
8'
Somogyi a kezdés óta hangosan instruálja védőit, mostanra már be is rekedt. Reméljük, Germánék nem adnak majd esélyt a 30 éves kapusnak, hogy pihentesse hangszálait.
6'
A mérkőzés első szögletét három érintéssel tudták csak semlegesíteni a hazai védők, jól adott be Madarász.
5'
Szabó kiválóan robogott el a szélen egy ütemcsellel, a beadása is veszélyesen tekeredett középre, ahol azonban Fitos gyanús körülmények között tűnt el Nagy szorításában. A bírói síp mindenesetre néma maradt.
2'
Beliczkyt állította meg lesen Oláh sporttárs, a gyirmóti támadót Szabó Péter üldözte. Úgy tűnik, végül Zelenyánszki szerepel alapesetben a középpálya jobb oldalán, Szabó pedig a védelemben.
1'
Hegedűs passzolt Germánnak, ezzel elkezdődött a meccs. Hajrá Szeged!
16.29: Közben megérkeztek már a csapatok, sötét kék szerelésben a vendégek, tiszta fehérben a szegediek. Pillanatokon belül kezdünk! 16.28: Magasföldi mellett több nemzetközi rutinnal is rendelkező játékos található a Gyirmót keretében. Balog Zoltán például a válogatott és Ferencváros mellett játszott Belgiumban (Royal Antwerp) és Dániában (Viborg) is. A kapuban pedig az a Somogyi Csaba áll majd, aki 2011 és 2013 között az angol Fulham együttesét erősítette, igaz, csak a tartalékoknál mutatkozhatott be. 16.25: Érdekesség, hogy Sisa Tibor csak a kispadon kezdeti legeredményesebb támadóját: az egykor a cseh élvonalban is megfordult Magasföldi József 22 eddigi fellépésén 7 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Az első sípszótól így Beliczky Gergő és Bobál Gergely rohamoznak majd a vendégeknél. 16.20: A kezdőcsapatokba tartozó játékosok már bevonultak az öltözőbe az utolsó taktikai utasításokért. Összességében minden készen áll a rajtra. 16.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítve használják ki a szikrázó napsütést. Hazai oldalon végül Oláh Lóránt és Máté Péter is a kispadon kezd, miután pedig Vladimir Veselinov eltiltott, a középpálya tengelyében várhatóan Berde István és Oláh Gergő feladata lesz, hogy fazont szabjon a Szeged játékának. Germán Tamás társa a támadósorban a fiatal Hegedűs Martin lesz. A mérkőzés Oláh Gábor sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hiába Germán Tamás szépségdíjas fejese, a Gyirmót két góllal nyert a Szeged-Grosics vendégeként. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=526524

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.