Sport

Labdarúgás: három szegedi pont Germán két góljával

Labdarúgás: három szegedi pont Germán két góljával

2015. április 25., szombat
Labdarúgás: három szegedi pont Germán két góljával
szeged_2011_siofok17_gs

Könnyed és magabiztos játékkal verte a tavasszal remeklő Balmazújvárost Nyilas Elek legénysége.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző.
2015. április 25., 17.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő
Kezdés 17 órakor!
játékvezető: Takács Tamás • asszisztens: Szilágyi Norbert, Punyi Gyula
3
-
1

Labdarúgó NB II 25. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-0).

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula).

Szeged-Grosics:

Szántai - Hegedűs M. (Hegedűs E. 61'), Mészáros, Germán, Szabó N., Berde, Markovic (Oláh L. 73'), Fitos, Farkas, Zelenyánszki, Polareczki (Veselinov 55').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Balmazújváros:

Radosevic - Németh, Papp, Bokros, Tóth L. (Vachtler 20'), Virág, Batizi-Pócsi, Batarelo, Pintér (Chonka 73'), Popovic (Kónya 46'), Sigér.

Vezetőedző:

Feczkó Tamás.

Gól:

Germán T. (11-esből 30', 81'), Hegedűs E. (62'), illetve Virág T. (11-esből 89')

Kiállítva:

A. Batarelo (29') Nyilas Elek:

"Akaratból jól teljesítettünk, és ez alapja az eredménynek. Nem mondom, hogy a legutóbbi három mérkőzésünkön nem akart a csapat, de akkor valahogy semmi nem jött össze. Ez a győzelem jót tett a szívünknek, lelkünknek egyaránt."

Online közvetítésünk

VÉGE!

93'
Vége a találkozónak, megvan a szép és fontos diadal!
90'
Három perc lesz a ráadás.
89'
GÓÓÓL 3-1! A tizenegyest a csapatkapitány, Virág Tibor lőtte a hálóba.
88'
TIZENEGYES! Többen is elterültek a szegedi tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt adott a vendégeknek.
86'
Szántai Leventének kellett résen lennie egy beadásnál, a kapus öklözött, a vendégek egyik cserejátékosa, Kónya Márk durrantotta rá a kipattanót, a lövése elkerülte a kaput.
81'
GÓÓÓL 3-0! Csak kívánnunk kellett, és rögtön itt is a harmadik szegedi találat! Szabó Péter ért utol egy olyan átadást, melyről talán rajta kívül senki sem gondolta volna a stadionban, hogy befutható - jól tette, hogy bízott és küzdött! Beadása is pontosan szállt középre, Germán Tamás nagyszerű ütemben kísérte az akciót középen, és ügyesen fejelt a hálóba.
75'
Kicsit átengedte a területet a Balmazújvárosnak a Szeged, ez egyértelműen látszik, a mieink a biztos előnnyel a tarsolyukban visszaálltak, és kicsalogatnák az ellenfelet most. Jönnek is a látogatók, hátha egy gyors akcióval sikerül még meglepni őket!
73'
Mindkét gárda cserélt. Odaát Jurij Chonka érkezett Pintér Norbert helyére, míg a 2011-ben Oláh Lóránt szállhat végre be, Markovic kap pihenőt.
68'
A vendégek becsületére legyen mondva, tíz emberrel és kétgólos hátrányban sem adták fel. Megpróbálják újraszervezni magukat, és egy-egy kontrával veszélyeztetnek. Az előbb szögletig jutottak, a kavarodásban az egyik balmazújvárosi támadó el is fejelte a bogyót Farkas Márkék elő, viszont a kísérlet centikkel a felső léc felett szállt el.
62'
GÓÓÓL 2-0! Megszületett végre a megnyugtató második szegedi találat! A lesre játszó balmazújvárosi védők között Germán Tamás lépett ki a jobb oldalon, az ötös vonaláig vezette a lasztit, majd visszagurított, az érkező csereember, Hegedűs Edvin pedig a hálóba lőtt.
61'
A második szegedi csere: Hegedűs Martin le, Hegedűs Edvin be.
57'
Jobbról, az oldalvonal mellől végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, jól szállt középre a labda, Németh Ádám becsúszott, de a mieink szerencséjére a kapu fölé pörgetett. Hosszú idő után veszélyeztettek ismét a narancssárgák.
55'
Nyilas Elek Vladimir Veselinovnak adott lehetőséget, Polareczki mehet tusolni.
51'
Germán Tamás mintaszerűen bólintotta le a labdát a jó ütemben kilépő Hegedűs Martin elé, ám Radosevic ezúttal is ura volt a helyzetnek, merész vetődéssel elcsípte a játékszert.
46'
Popovicot Kónya váltotta a vendégeknél.
46'
Útnak indult a labda a második játékrészben, csere nem történt a szünetben a hazai együttesben. Bízzunk benne, hogy Nyilas Elek tanítványai továbbra is olyan hévvel és lelkesedéssel támadnak majd tovább, mint az első félidő utolsó perceiben tették!

SZÜNET!

45'
A szögletből Mészáros Márk ügyesen, röviden Hegedűs Martinnak tolta a bogyót, aki berobbant az alapvonalon, a tizenhatos vonalánál buktatták a védők. A szabadrúgást Mészáros a sorfalba vágta, majd harsant a sípszó. Véget ért az első felvonás.
44'
Mit védett Radosevic! Polareczki Roland került helyzetbe, kísérletét a kapufára tolta a hálóőr, onnan pedig az alapvonalon túlra, szögletre perdült a bogyó.
39'
Nyomasztó fölényben a mieink, érezhetően megzavarodott a Balmazújváros. Folyamatosan szegedi lábakon vándorol a labda, úgy is mondhatjuk, érik a második gól, annak ellenére, hogy igazi ziccert a gól óta nem alakítottak ki Polareczkiék. Jó lenne még a szünet előtt megduplázni az előnyt!
34'
Higgadt és taktikus játékkal őrzi most előnyét a Szeged, mely emberfölényét érvényesítendő támadásban is maradt.
30'
GÓÓÓL 1-0! Germán Tamás biztos lábbal értékesítette a büntetőt, megvan a vezetés!
29'
KIÁLLÍTÁS! A Balmazújváros 9-ese a piros lapot is megkapta, jogosan.
29'
TIZENEGYES! Mészáros jobb oldali szögletét Fitos csúsztatta a rövid sarok felé, a gólvonalon álló Ante Batarelo kézzel hárított, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott.
27'
Bal oldali balmazújvárosi szabadrúgás okozott riadalmat, miután Fitos László a tizenhatoson nem találta el a lasztit, ám a társak kisegítették, így megúsztuk a veszélyt. Többen is gólra éhesen érkeztek, végül üres kézzel távoztak a narancssárga mezesek.
21'
Miközben kiegyenlítődött a mérkőzés, azaz gyűrik egymást a csapatok komoly lehetőség nélkül, a vendégek cserére kényszerültek. Tóth László sérült meg, Vachtler Csaba váltotta.
15'
Továbbra is támadásban a szegediek! Germán Tamás 25 méteres szenzációs lövését bravúrral hárította Bozidar Radosevic kapus.
13'
Mészáros Márk jobb oldali szögletét követően röviden szabadítottak fel a vendégek, Polareczki Roland küldhette rá a kipattanót, fölé szállt a kísérlete.
10'
Komoly küzdelem alakult ki a középpályáján, a mieink birtokolják többet a labdát, de a kapuk nem forognak veszélyben. Igyekeznek a széleket is használni Fitos Lászlóék, eddig jól zárnak a balmazújvárosiak, akik masszív focival készültek.
4'
A fehér mezes szegediek agresszív letámadással nyitottak, megpróbálják ráerőltetni akaratukat a narancssárga szerelésben játszó vendégekre. Helyzetről még nem tudunk beszámolni.
2'
Ahogy megírtuk, ezúttal is tartalékos összeállításban lép pályára a Szeged, ám ennek ellenére diadalra tör. Nyilas Elek nem számíthat az elmúlt fordulóban ötödik sárgáját begyűjtő Oláh Gergőre, valamint bár Tóth Gábor, Vladimir Veselinov, Máté Péter és Oláh Lóránt is a társakkal edzett a héten, ők sem kerültek be a kezdőbe (Tóth, Oláh és Veselinov legalább a kispadra leülhet már), és hosszabb ideje sérült Pozsár Gábor, Gadó Gábor, Zaharia Csaba és Molnár F. Tamás is.
1'
Megkezdődött a mérkőzés, mely nem ígérkezik könnyűnek annak ellenére sem, hogy a sereghajtó a mieink ellenfele. A Balmazújváros jelentősen beerősített tavaszra, hiszen mindenáron benn akar maradni az NB II-ben, és most is a három pontért érkezett Gyulára.

16.30:

Köszöntjük az olvasókat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011 újabb bajnoki mérkőzése, az ellenfél ezúttal a Balmazújváros gárdája. Ideális labdarúgóidő fogadja a feleket a Grosics Akadémia centerpályáján.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.