Sport

Labdarúgás: Szentmihályon jutott nyolc közé a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: Szentmihályon jutott nyolc közé a Mórahalom + FOTÓK

2015. április 22., szerda
Labdarúgás: Szentmihályon jutott nyolc közé a Mórahalom + FOTÓK
stmihaly-morahalom11kf

A megye I-es élcsapat érvényesítette a papírformát, sportszerű és kiváló meccsen verte becsülettel küzdő megye II-es ellenfelét.

Szeged-Szentmihály, 100 néző
2015. április 22., 17.00
St. Mihály FC
Mórahalom VSE
A meccs véget ért.
játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Szalai Szabolcs István, Gera Ferenc
0
-
3

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 3. forduló:

St. Mihály FC - Mórahalom VSE 0-3 (0-1).

Szeged-Szentmihály, 100 néző. Vezette: Kovács Attila (Szalai Szabolcs István, Gera Ferenc).

St. Mihály FC:

Szél - Hágelmann (Kozma 59'), Kaszab Zs. (Horváth M. 86'), Rabi, Illés A., Olajos, Simon, Csobán R., Miklós Nagy, Csobán K., Gantner. Vezetőedző: Berki István.

Mórahalom:

Czirják - Bokányi B. (Takács A. 46'), Kothencz, Márki, Németh R. (Gonda 48'), Zámbori, Zsoldos, Szalma, Magyar (Udvari 59'), Tóth L., Szőke (K. Tóth 46'). Játékos-edző: Magyar György.

Gólszerzők:

Szőke P. (24'), Tóth L. (49'), K. Tóth Gy. (77')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Szél Bence kapus húzott le egy mórahalmi beadást az utolsó percben, majd K. Tóth Gyula került helyzetbe, elhúzta a hálóőr mellett, végül Illés Attila beérte, és a gólvonal elől szögletre vágta ki a bogyót. A sarokrúgást követően újabb beívelést csípett el Szél, és itt a vége. Nagyszerű és sportszerű derbi ért véget, lap nélkül. A Mórahalom jól játszva érvényesítette a papírformát, becsülettel és tisztességgel küzdött a St. Mihály FC.
88'
A jól fejelő Udvari Szabolcs 5 méterről csúsztatott a hazai kapu mellé, ez sem volt kis lehetőség...
86'
A sokat dolgozó, a végére elfáradó Kaszab Zsoltot Horváth Martin váltotta hazai oldalon.
85'
Szél Bence újabb hatalmas védését csodálhatták a nézők, Gonda 14 méteres lövését tolta ki szögletre.
82'
Szalma Gergely 10 méterről nagyszerű lövést eresztett meg, elképesztő bravúrral védett Szél Bence, aki talán a mezőny legjobbja a bekapott gólok ellenére.
78'
A csereként beállt Gonda Attila rövidre tartó labdáját csípte el szép vetődéssel Szél Bence, futószalagon érkeznek már a mórahalmi akciók és lehetőségek.
77'
GÓÓÓL 0-3! K. Tóth Gyula 8 méterre a kaputól remekül vett át egy labdát, majd a hosszú sarokba bombázott. Ezzel most már véglegesen eldőlt a nyolc közé jutás.
76'
Zámbori Gábor remekül centerezett, Tóth Lukács megelőzte Szél portást, de magas ívű fejese fölé szállt.
74'
Nagy-nagy helyzet maradt ki ismét! A Mórahalom átrobogott a hazai védelmen, Márki Kornél közelről laposan lőtt, egy szentmihályi futballistáról a bal kapufa irányába tartott a játékszer, Szél Bence szemmel verte, ám sikerrel bűvölte a bogyót, mert mellé csusszant egy hangyányival...
72'
Áll a játék, mert Kaszab Zsolt - aki sarkazni akart - véletlenül megrúgta Tóth Lukácsot. Ápolni kell a második mórahalmi gól szerzőjét, de úgy tűnik, szerencsére nincs nagyobb baj.
68'
Kis híján megszületett a harmadik. Egy jobb oldali beadásba a kaputól 2 méterre Tóth Lukács kapart bele, de balszerencséjére a laszti a bal kapufa mellett milliméterekkel hagyta el a játékteret.
64'
K. Tóth Gyula 30 méterről ravasz íveléssel igyekezett meglepni Szél Bencét, a szentmihályi kapus viszont ügyesen kettőt lépett hátrafelé, és elkapta a bogyót.
63'
Alábbhagyott a mórahalmi lendület, egyre többször tudnak támadást építeni a hazaiak, de csak 30-40 méterre közelítik meg a kaput, ott rendre feltartóztatják őket a védők.
59'
Magyar György játékos-edző lecseréli önmagát, a rutinos Udvari Szabolcs a pályán sárga-feketében. A hazaiak is változtattak, Hágelmann Tamás felőrlődött elöl, Kozma György a helyén.
57'
Magyar György nagyszerűen tört előre a jobb oldalon, a lövés pillanatában azonban beérte egy védő, és hátulról, oldalról becsúszva szerelte. Ezt követően kicsit feljebb tudott jönni a Szentmihály, ami által több területhez jut a a Mórahalom, Magyar, Tóth és K. Tóth irányítja a játékot, osztogatja a labdákat.
53'
Támadásban maradtak a vendégek, sorra ívelik a szentmihályi kapu elé a labdákat, a hazai védők azonban az elmúlt percekben ki tudták fejelgetni ezeket a beadásokat, egy ütemmel megelőzve a támadókat.
50'
Németh Róbert le, Gonda Attila be Magyar Györgyéknél.
49'
GÓÓÓL 0-2! Megduplázta előnyét a Mórahalom. Egy kavarodás után a hazai védők nem léptek ki Tóth Lukácsra, aki 14 méterről lőtte el, a labdája a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba.
46'
A szünetben a gólszerző Szőke Péter, illetve Bokányi Balázs helyére K. Tóth Gyula és Takács András állt be a vendégeknél.
46'
Útnak indult a labda a második felvonásban.
SZÜNET!
45'
Tóth Lukács kiváló lövését a jobb alsóból tornászta ki Szél Bence, a lesipuskás Szőke elől pedig szögletre mentett a portás. Ez volt az első félidő utolsó érdemi jelenete. Érvényesül a Mórahalom nagyobb tudása, de jól tartja magát a Szentmihály.
41'
Mindkét kapu előtt láthattunk helyzetet. Czirják húzogatott egy hazaadásnál az ötös vonalán, kicsit könnyelmű volt, az odarobbanó Kaszab Zsolt elvette tőle a bőrt, viszont nem rúgta azonnal az üres kapura, így a portás a lábára vetődve elcsípte a lasztit. Odaát Kothencz Péter a bal oldalon több emberen is áthámozta magát, 3-4 méterről, éles szögből vette aztán célba a rövid sarkot, Szél hárította a félmagas próbálkozást.
37'
Egy-egy kontrára futotta a hazaiak erejéből, ez törte meg a mórahalmiak jelentős fölényét. Hágelmann és Simon István vezette ezeket az ellencsapásokat, melyek végeredménye egyetlen szögletben fejeződött ki.
32'
Továbbra is precízen védekeznek a sárga-pirosak, a remek mórahalmiak pedig az igen aktív Magyar György és Tóth Lukács szervezésében ügyesen és ígéretesen kombinálnak hol egyik, hol másik szárnyon. A szentmihályiak rengeteget dolgoznak a középpályán, hogy megszűrjék a támadásokat, és számtalan beadást, illetve lövési kísérletet blokkoltak az utóbbi percek során.
28'
Picit kijött a szorításból a hazai csapat, és el is jutott a mórahalmi tizenhatosig, de beíveléseiből nem alakult ki helyzet. Pontosan passzol, türelmesen fociznak a megye I-es vendégek, akiken látszik, bármikor képesek úgy felgyorsítani támadásaikat, hogy veszélyes lehetőségeket alakítsanak ki.
24'
GÓÓÓL 0-1! A levegőben lógott a vendégek vezető találata, és már meg is született. Tóth Lukács lépett ki, lövését még védte Szél, a kipattanót a szemfüles Szőke 12 méterről értékesítette.
23'
Túljutottunk az első félidő felén, és állandósult a nyomasztó mórahalmi fölény. A szentmihályiak beszorultak saját térfelükre.
20'
Ordító helyzet maradt ki a szentmihályi ketrec előtt! Zámbori Gábor pompásan ugratta ki Magyart, akinek tökéletes beadását 4 méterről lőtte meg Szőke, a lövésbe hatalmas bravúrral vetődött bele Szél Bence, a hálóőrről felfelé pattant a labda, amit végül meg tudott kaparintani. Gyönyörű akció volt, dicséret illeti minden szereplőjét!
16'
Egyre markánsabb a mórahalmi fölény. A jobb oldalon remekül játszotta magát tisztára Magyar György, majd külsővel a hosszúra csavart, a laszti alig 20-30 centivel suhanhatott el a kapufa előtt.
12'
Visszazár, kontrákra rendezkedik be a Szentmihály, támadnak Magyar Györgyék. Éles, magas ívű beadás okozott zavart a hazaiak hátsó alakzatában, a berobbanó Szőke elől Szél kapus elöklözte a bogyót, majd kirúgás lett a kavarodás vége.
8'
Meglepő módon mórahalmi rohamok közepette a Szentmihály előtt adódott az első nagyobb lehetőség. Hágelmann Tamás nagyszerűen indította a kényszercsatár Olajos Csabát, aki a tizenhatoson belül érce picit talán megijedt, nem vitte közelebb a kapuhoz a lasztit, hanem megállt, majd 15-ről tüzelt, az erős löketet a mezőnybe ütötte Czirják Tamás.
4'
Hosszú indításokkal keresik gólzsákjukat, Szőke Pétert a homokhátságiak, ám jól védekeznek eddig a hazaiak, Szél Bence kapus így rendre le tudta fülelni a labdákat.
1'
A Mórahalom kezdte a találkozót.
16.59: A góloknál szakmai segítséget nyújt majd nekünk Tóth Kálmán úr, a szentmihályi labdarúgás hírek szpíkere. 16.50: A megye II. újonca, negyedik helyezettje a megye I. negyedikje, a 2013-as megyei kupagyőztes ellen: óriási különbség van a két együttes között, toronymagas favorit a fekete-sárga mezben pályára lépő Mórahalom, már az is meglepetés lenne, ha szoros meccsre késztetnék őket a tartalékos hazaiak. Piros-sárga csíkosban a vendéglátók, akiknek komplett támadósora hiányzik munkahelyi elfoglaltság miatt. A szentmihályiak eddigi legnagyobb sikere az FK 1899 Szeged tavalyi 3-1-es legyőzése a SZEGEDma-kupában, ennél sokkal nagyobb bravúr lenne, ha ma is meglepetést okoznának. Tegyük hozzá, aért emlékszünk a Lokomotiv Moszkva - KITE Szeged barátságos mérkőzésre Telkiben, mely 0-0-re végződött az előzetes várakozásokkal szemben... 16.25: Köszöntjük Önöket Szentmihályról, ahol szép napsütés, remek futballidő fogadja a feleket. A kezdőcsapatok már megvannak, lásd feljebb! A mérkőzés Kovács Attila sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában a megye IV-es Dóc vendégeként 3-3-as döntetlen után büntetőkkel jutott tovább a megye II-es St. Mihály FC, majd a második körben már magabiztosabb volt, 9-2-re verte az ugyancsak megye IV-es Maros-menti UFC-t. A 2013-as kupagyőztes, 2014-ben ezüstérmes Mórahalom a rajton odahaza 5-0-ra nyert a megye I-es Szentes ellen, aztán következett a szintén élvonalbeli Sándorfalva elleni 3-1-es hazai diadal. Ezúttal Szentmihályon már a nyolc közé jutás a tét.

FOCIFANOK! Ma délután folytatódnak a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa küzdelmei, mi pedig két érdekesnek ígérkező...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.