Sport

Labdarúgás: csak ráijeszteni tudott az UTC a Vásárhelyre + FOTÓK

Labdarúgás: csak ráijeszteni tudott az UTC a Vásárhelyre + FOTÓK

2015. április 26., vasárnap
Labdarúgás: csak ráijeszteni tudott az UTC a Vásárhelyre + FOTÓK
hfc_utc06_gs

Gajdacsi Mátyás csodagólja után négy találattal válaszolt a második félidőre feljavuló HFC, amely így magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Meglepte a hazaiakat az újszegediek taktikus, szervezett, egyben bátor játéka, miközben a piros mezesek meglehetősen enervált produkcióval rukkoltak elő a találkozó kezdetén. Az első nagy helyzet is a vendégek előtt maradt ki,

Kovács Milán

fejelt közelről a bal felső fölé. "Rúgjunk már egyet, mert ez már vicc!" - tette szóvá egy vásárhelyi néző a 22. percben, és még ha kissé túlzott is a kifakadással, véleménye valamelyest hűen tükrözte kedvencei teljesítményének különbségét az elmúlt hetekben mutatotthoz képest. Nem sokkal az első félóra eltelte után

Mészáros Zoltán

20 méteres bombáját kellett hatalmas bravúrral hárítania

Kovács Krisztiánnak

, majd nem sokkal később

Bódi Attila

máris megejtette első cseréjét, beküldve

Faragó Bénit

Marton Bence

helyett. A váltás nem ment zökkenőmentesen ugyanakkor, hiszen éppen a balbekk helyéről adhatott középre a 38. minutumban

Bánóczki Dániel

. Középen

Gajdacsi Mátyás

vette át a labdát, hogy aztán az őt pusztán szemmel verő védők között gyönyörű mozdulattal ollózza a bal alsóba a saját magának felpörgetett játékszert. (0-1) A hidegzuhany ellenére azonban hamar összejött az egyenlítés az egész félidőben szinte csak poroszkáló hazaiaknak. Az utolsó pillanatokban

Manabe Kazuhiro

koccintotta össze

Sasa Nikutovic

bokáját hátulról a tizenhatos vonalán belül.

Bánáthy János

sípja ekkor még nem harsant fel, nem úgy az események folytatásaként, amikor

Fábián Imre

és

Balogh Ádám

csapott össze a továbbgurult labdáért, és bár első ránézésre a támadó tűnt szabálytalannak, a játékvezető mégis a mészpontra mutatott.

Szabó Dávid

magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-1), így döntetlen állás mellett vonulhattak a szünetre a felek. Fordulás után már egy másik HFC-t láthatott a szép számú helyi közönség, Bódi Attila legénysége fokozatosan gyűrte maga alá az erejükkel mind jobban elkészülő vendégeket. A 63. percben pályára lépett csereként

Bertók Gábor

, ami nyerő húzásnak tűnt a vásárhelyi mester részéről. A támadó ugyanis nem sokkal később zseniálisan indította a tizenhatoson belül mögé bemozgó

Zdravko Maravicot

sarokkal, a társnak pedig már csak a hosszú alsóba kellett gurítania

Szabó Marcell

mellett. (2-1) A 72. minutumban az ugyancsak csereként beállt

Varga Róbert

fejelte kevéssel kapu mellé Maravic szögletét, de a 74. percben már befért a kapufa mellé a szűrő középpályás bólintása kísértetiesen hasonló helyzetben. (3-1) Szinte fel sem ocsúdtak az újszegediek, máris érkezett a kegyelemdöfés: Bertók Gábor pöckölte lábujjheggyel kapura

Antal Krisztián

beadását, és bár elsőre Szabó kapus még hárítani tudott, a kipattanót már a hálóba vágta a csatár. (4-1) A folytatás innen már formalitássá vált, végül pedig nem született újabb gól a mérkőzésen. Győzelmével a Hódmezővásárhely továbbra is 13 ponttal vezet a második Tápé előtt. Bertókék a következő fordulóban Mindszentre látogatnak, míg az UTC a Csongrádot fogadja.

Hódmezővásárhely, 250 néző
2015. április 26., 17.00
Hódmezővásárhelyi FC
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Orosz Kornél, Juhász Mihály
4
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 24. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Ujszegedi TC 4-1 (1-1)

Hódmezővásárhely, 250 néző. Vezette: Bánáthy János (Orosz Kornél, Juhász Mihály).

HFC:

Kovács K. (Vígh 83') - Lazinica, Tóth I., Kökény, Marton (Faragó 37'), Szilágyi (Varga - a szünetben), Brizik-Bodrogi, Szabó D. Maravic (Antal 75'), Nikutovic (Bertók 63'), Fábián.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

UTC:

Szabó M. - Bálint, Balogh, Zsibrita, Mihalkó (Rácz 74'), Mészáros Z., Kazuhiro (Valach 74'), Laczkó (Szántó 74'), Kovács M., Bánóczki, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Szabó D. (45+1' - tizenegyesből), Maravic (69'), Varga (74'), Bertók (77'), ill. Gajdacsi (38').

Sárga lap:

Lazinica (58'), Maravic (70'). Bódi Attila:

"Az első félidőnek két véglete volt. Mi borzasztóan tompán futballoztunk, a játékunk egyáltalán nem működött. A másik oldal pedig, hogy az UTC nagyon szervezett volt, Bringa (Brinszky Adrián, az UTC mestere - a szerk.) nagyon összerakta a játékukat. Szervezetten, okosan és jól játszottak. Kellett ezután, hogy szerkezetet váltsak, nem működött, amit szerettem volna. E mellett úgy érzem, a második félidőre elfáradt az UTC, onnantól kezdve pedig igazából egyértelmű lett a mérkőzés. De nagyon-nagyon megszenvedtünk ezen a találkozón."

Brinszky Adrián:

"A bravúr elmaradt - a korrektséggel együtt, és sajnos a lottón sem nyertünk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, amely során bár alaposan megszorongatta riválisát az UTC, a HFC végül azonban magabiztos sikerrel őrizte meg hazai hibátlan mérlegét a bajnokságban.
89'
Varga felpasszát Fábián elé tette le kapásból Bertók, a társ belsős tekerése azonban messze a kapu fölött hagyta el a játékteret.
84'
Faragó lekészítését Brizik-Bodrogi bombázta kapu fölé 20 méterről. Láthatóan várják már a lefújást a vendégek.
83'
Ötödik cseréjeként Vígh Sándort küldi a kapuba Kovács Krisztián helyett Bódi Attila.
82'
A hajrába érve elkészülni látszik erejével az UTC, támadásban továbbra is a hazaiak.
77'
GÓÓÓL!!! Antal adott be balról, Bertók pöcizett kapura a rövidre érkezve, és bár ekkor még védett Szabó, a kipattanót már a hálóba löbbölte a csereként beállt támadó. 4-1!
75'
Antal Krisztián is beállt a HFC-be, Maravic hagyta el a pályát.
74'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már összejött! Maravic sarokrúgását Varga bólintotta a kapu hosszú oldalába. 3-1!
74'
Hármas cserével frissíti övéit Brinszky mester: Kazuhiro, Laczkó és Mihalkó hagyta el a pályát, Szántó, Valach és Rácz állt be.
72'
Majdnem ott a harmadik! Maravic szögletét Varga bólintotta a hosszú kapufa mellé kevéssel.
70'
Zdravko Maravic levette a mezét gólörömében, sárga lapot kapott érte.
69'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű megoldás után vezet a HFC! Bertók tartott meg egy passzt a tizenhatoson belül, majd sarokkal adott a mögötte érkező Maravic elé, aki éles szögből belsőzött a hosszú alsóba. 2-1!
67'
Ismét hosszasan pattogott a labda a vendégek kapuja előterében, végül Brizik-Bodrogi tudta ellőni becsúszva, de a kissé gyengére sikerült löketet Szabó magabiztosan fogta.
65'
Szabó Dávid gyönyörűen kerülte meg a tizenhatos sarkánál a fenekére ülő Bálintot, majd Laczkó mellett is elszáguldott, de a beadását Zsibrita kirúgta Fábián elől középen.
63'
Bertók Gábor is lehetőséget kap a bizonyításra, Nikutovicot váltotta.
62'
Lazinica! 19-20 méterről tekert centikkel a bal felső mellé.
60'
...az iménti esetet követően Nikutovic tűzte kapásból kapu fölé a szöglet utáni lecsorgót.
59'
Varga kiváló ütemben ugratta volna ki a jobb oldalon Brizik-Bodrogit, aki egyből mehetett is volna kapura, de Bálint tanítanivalóan szerelte egy becsúszással az utolsó pillanatban.
58'
Lazinica kapta az első sárgát, Laczkót rúgta fel érte a középpályánál.
54'
Hosszú másodperceken át flipperezett a labda az újszegedi tizenhatoson belül, végül Nikutovic készítette le Brizik-Bodroginak, aki egy külsős suhintással tüzelt a bal alsó mellé kevéssel.
50'
Bánóczki ravaszul gyorsan elvégzett egy szabadrúgást az oldalvonal mellől a még reklamáló piros mezesek mellett, az ötösre Gajdacsi robbant be a beívelésre, de centikkel lemaradt róla.
48'
Ez nagy hiba! Egy villámgyors kontrával öt vásárhelyi mehetett két (!) védőre, de Maravic hosszan passzolt a balján érkező Nikutovic elé a tizenhatosnál.
46'
Szilágyi helyét Varga Róbert vette át a második 45 percre.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben újabbat cserélt Bódi Attila.
SZÜNET
45+2'
A középkezdés után a spori le is fújta a félidőt. Az eddig látottak alapján még bármi megeshet a második felvonásban, nem dőlt el semmi!
45+1'
GÓÓÓL!!! Szabó Marcell a bal alsóra mozdult, Szabó pedig a kapu közepébe bombázott. 1-1!
44'
Tizenegyes! Kazuhiro lépett oda hátulról Nikutovicnak éppen a vonalon belül, majd Balogh és Fábián csapott össze a továbbgurult labdánál. Utóbbinál ránézésre a csatár volt szabálytalan. Mindenesetre nem tudni, melyiket fújta be Bánáthy sporttárs, de Szabó Dávid már lekészítette a labdát a mészpontra. Közben Balogh Ádám és Fábián Imre is ápolásra szorul.
43'
Egy állítás után Nikutovic tüzelt 16-ról laposan Balogh blokkoló lába alatt. Nem volt rossz próbálkozás, de Szabó Marcellnek ez sem okozott gondot.
42'
Faragó láthatóan Marton posztjára állt be, mégis megsérülhetett a társ, mert a játékával igazán nagy problémák nem adódtak.
38'
GÓÓÓL!!! De mekkora gól?! Bánóczki adott be jobbról, éppen Marton helyéről, középen pedig Gajdacsi egy átvétel után felpörgette magának a labdát két védő gyűrűjében, és mesterien ollózott 8 méterről a bal alsóba. 0-1!
37'
Máris megejtette első cseréjét Bódi Attila: Marton Bencét Faragó Béni váltotta. A lekocogó játékos mozgásán nem látszik, hogy sérült lenne, elképzelhető, hogy taktikai húzás volt a váltás.
34'
Mészáros! Megnyílt előtte a terület középen, Gajdacsival és Kovács Milánnal hárman mehettek két védőre. Mészáros Zoltán végül tüzelt 20 méterről, Kovács Krisztiánnak hatalmas bravúrt kellett bemutatnia a jobb felsőre tartó kísérletnél.
30'
Az arcsérülése után maszkban játszó Fábián tört be szép cselekkel a tizenhatos sarkánál, és bár lövésébe beleléptek, a labda így éppen Nikutovichoz pattant, aki háttal a kapunak Lazinica elé készített le. A társ 18 méteres lökete azonban elkerült a bal felsőt.
26'
Három tolás után lőtt laposan Nikutovic 18-ról. Kissé erőtlen kísérletét Szabó Marcell magabiztosan fogta a bal alsónál.
23'
Kovács Milán kapott remek kiugratást a jobb szélen, a tizenhatos sarkáig vezetett, de mivel középen nem érkezett senki, elvállalta a lövést, amely nagyjából 3-4 méterrel ment mellé keresztbe.
22'
"Rúgjunk már egyet, mert ez már vicc!" - mondja hangosan az egyik hazai néző. Tény, az elmúlt hetekben alaposan elkényeztette publikumát a vásárhelyi csapat, ma azonban egyelőre nem brillíroznak Szabó Dávidék a bátor, taktikus játékot nyújtó UTC ellen.
17'
Marton adott be balról a hosszúra, Szilágyinak már lendült a lába az ötös sarkánál a kapáslövésre, de Bálint az utolsó pillanatban még menteni tudott egy csúsztatással.
15'
Az első negyedóra tanúsága alapján mégis négy védővel áll fel a HFC: Lazinica került a sor jobb oldalára, a hiányzó Nagy András helyére.
14'
Bódi Attila igen dühös: Kökény hazafejelt labdáját Mészáros Zoltán majdnem elcsípte.
12'
Egyelőre magasabb fokozatban játszanak Gajdacsiék: a támadó az imént két védőn hámozta át magát a tizenhatos vonalán, saját magának túl hosszú szöktetését pedig Bánóczki kis híján befutotta Kovács Krisztián előtt.
11'
Érkezett a vásárhelyi válasz: Brizik-Bodrogi tűzött rá egy rövid felszabadítást dropból egy szögletet követően. A bomba kevéssel szállt csak kapu fölé.
10'
Mészáros Zoltán szépen lépett ki a balon, az alapvonalig tört előre a tizenhatoson belül, beadása azonban az oldalhálóban landolt. Bátor játékkal rukkolnak elő a fehér mezes vendégek.
8'
Kis híján vezet az UTC! Balogh tekert középre szabadrúgást az oldalvonal mellől balról. Középen Mészáros Zoltán csúsztatott, Kovács Milán pedig 5 méterről fejelt a bal felső fölé egy kevéssel.
5'
Igyekszik azonnal magához ragadni a kezdeményest Bódi Attila legénysége, de az újszegediek fegyelmezetten védekeznek, nem engedik lövőhelyzethez riválisukat.
1'
Az UTC kezdte a mérkőzést, útján a labda!
16.58: Hazai oldalon Nagy András, Tóth József és Slobodan Dordevic nem került a keretbe, a vendégeknél pedig Mészáros Tibor nem tudta vállalni a játékot, míg Brinszky Adrián eltiltott a SZVSE ellen kapott piros lapja okán. 16.55: Az összeállítások alapján úgy tűnik, Brinszky Adrián ismét a tavasszal már csapatától megszokott 4-4-2-es hadrendben küldi pályára tanítványait, Bódi Attila azonban feladhatja a négyvédős szisztémát, és átállhat egy 3-3-3-1-es formációra, ahol Denis Lazinica és Brizik-Bodrogi István feladata lesz a két szél bejátszása. 16.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Vihar közeledik Hódmezővásárhelyre, feltámadt a szél, reméljük, az eső legalább nem ered el a meccs végéig. A mérkőzés Bánáthy János sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

A HFC nyerte az UTC elleni derbit, Gajdacsi ollózására négyszer válaszoltak a hazaiak. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=531423

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.