Sport

Labdarúgás: először kapott ki tavasszal a SZEOL

Labdarúgás: először kapott ki tavasszal a SZEOL

2015. április 5., vasárnap
Labdarúgás: először kapott ki tavasszal a SZEOL
szeol_dabas_1_14_09_20_gs

Hiába volt kapura jóval veszélyesebb Dabason a SZEOL SC, az első félidő öt perces periódusa megpecsételte a szegediek sorsát, Beretka Péterék veretlenségi sorozata Húsvét vasárnapján szakadt meg.

Úgy utazhatott a Dabas otthonába a SZEOL SC, hogy a mezőny egyetlen veretlen együttese volt a téli szünetet követően, és egy esetleges győzelemmel már az ötödik helyre ugorhatott volna fel

Tóth Ákos

együttese. Az első percektől kezdve a SZEOL lépett fel támadóbb felfogásban a két együttes közül, és bár igazi ziccerekig nem jutottak Bata Csongorék, elvétve került a Dabas

Leindler Domonkos

kapuja elé. Mintegy fél óra telt el a meccsből, amikor eljött a fordulópont: egy felívelt szabadrúgást követően hiába szabálytalankodtak

Forróval

szemben a tizenhatoson belül, általános meglepetésre nem a SZEOL jöhetett kifele szabadrúgással, hanem

Dlusztusnál

látott faultot

Gaál Gyöngyi

játékvezető, és a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest

Dévai

értékesítette, a semmiből érkezett, ajándék-szagú büntető pedig megfogta a SZEOL-t, és két perccel később már kétgólos hátrányban volt, miután

Geiger

"cimbalomszögből" lőtte ki a hosszú sarkot. A fordulást követően is magához ragadták a kezdeményezést a szegediek, Tóth Ákos kettős cserével próbált frissíteni csapatán. A SZEOL próbálkozott derekasan, nyomás alatt tartotta ellenfelét, távolról is bátran próbálkozott lövésekkel, de mindig akadt egy dabasi láb, amely közbelépett, vagy pedig

Scheilinger

védett. A meccs hajrájában a sokadik szegedi helyzet végre gólt eredményezett,

Bjedov

közelről vette be a hazaiak kapuját egy beívelt szabadrúgást követően, de ez már csak a szépítésre volt elég, egyenlíteni nem tudott a SZEOL, amely ezzel 2015-ben először maradt pont nélkül. Ezzel a SZEOL SC maradt a kilencedik helyen az NB III Közép csoportjában, és jövő héten szombaton 16:30-tól a Felső Tisza-parti stadionban javíthat a Baja ellen.

Dabas, 200 néző
2015. április 5., 16.30
FC Dabas
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gaál Gyöngyi • asszisztens: Szarvas László, Zorinácz Ádám.
2
-
1

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 21. forduló

FC Dabas - SZEOL SC 2 - 1 (2-0)

Dabas, 200 néző. Vezeti: Gaál Gyöngyi (Szarvas László, Zorinácz Ádám)

Dabas:

Scheilinger - Dévai, Tóth, Lázár, Zsíros, Molnár, Wilson, Takács (Bozsik, 70'), Gáspár, Hollauer, Geiger.

Vezetőedző:

Honti József.

SZEOL:

Leindler - Forró (Végh, a szünetben), Kormányos (Ngalle, a szünetben), Puskás, Dlusztus, Grünvald, Beretka, Bjedov, Faragó, Bata, Ondrejó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Dévai (31', büntetőből), Geiger (33') ill. Bjedov (88')

Sárga lap:

Takács (34'), Molnár (87') ill. Dlusztus (30'), Kormányos (43'), Grünvald (78'), Leindler (89') Tóth Ákos:

"Nehéz nyugodtan nyilatkozni, gratulálok a srácoknak, hogy különösebb atrocitás nélkül elviselték ezt az áprilisi tréfát, ami játékvezetés akart lenni. Természetesen a Dabasnak is gratulálunk, hiszen rúghattunk volna három gólt, de nem tettük, így nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények között, de megszakadt a szép sorozatunk. Jövő héten megpróbálunk javítani."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, Gaál Gyöngyi lefújja, bár sorra jöttek be a labdák a szélről a dabasi tizenhatoson belülre, de nem tudott ebből újabb gólt szerezni a SZEOL, amely elszenvedi első vereségét a tavaszi szezonban. Az első félidőben megítélt büntető döntőnek bizonyult, hiszen az a momentum megfogta a szegedi csapatot, és a rövid időn belül összeszedett kétgólos hátrányát már nem tudta ledolgozni a folytatásban Tóth Ákos együttese.
90'
Három perc lesz a ráadás.
89'
Ngallét talpalják le nagyon keményen a félpályánál, azonban mehet tovább a játék, a Dabas pedig kapuralövésig is jut ebből, majd a reklamáló Leindlernek ad sárgát Gaál Gyöngyi.
88'
GÓÓÓÓÓÓL, szépít a SZEOL! Góllá érett a szegedi fölény, az előbbi szabálytalanság után fellőtt labdát Dlusztus fejelt vissza középre, ahol Bjedov érkezett, és nagy erővel a kapuba lőtt mintegy két méterről, nagyon megérdemelte ezt a gólt a SZEOL.
87'
Molnár sárgul be Beretkával szemben elkövetett faultját követően.
84'
Beretka cselezgetett a tizenhatos előterében, majd végül kapuralőtt, egy fél métert sem tévedett próbálkozása, amely alig a jobb kapufa töve mellett suhant el. Továbbra is nyom a SZEOL, de nem tud szépíteni, az ideje pedig egyre fogy.
82'
Ngalle is lövésre szánja el magát mintegy 25 méterről, nagy erejű lövésébe belenyúlnak, a lecsorgót Ondrejó gyűjti be a tizenhatos jobb sarkánál, éles, bal felsőt megcélzó lövése azonban csak kevéssel szállt el a kapufa mellett.
78'
Ez érdekes jelenet volt, egy dabasi játékosról ment ki a labda az oldalvonalon túlra, aki ezt követően elesett, szabadrúgást ítélt Gaál Gyöngyi, majd reklamálásért felmutatta a sárgát Grünvaldnak - végül pedig bedobással jöhetett a Dabas.
75'
Puskás keresi középen Beretkát, aki elől kifejelik, az érkező Faragó kapásból rátűzi, de ígéretes lövése megpattan egy védőn, így véd a dabasi portás. Továbbra is a SZEOL támad, bár a szegediek játéka egyre kapkodóbb, egyre több a pontatlanság.
70'
Bata ugrik ki a leshatáron egy remek indítással majd az utolsó pillanatban Zsíros tudja szögletre pöckölni Bata elől. A korner a hosszú sarkon érkező Dlusztust találja meg, akinek közeli fejese éppen csak elkerüli a dabasi kaput.
70'
Takácsnak véget ér a találkozó, bár nem biztos, hogy ilyen módon kellett volna ennek bekövetkeznie, lehívja őt a dabasi edző, helyére Bozsik áll be a hazaiaknál.
68'
Bata cselezte magát középre a jobb szélről, majd 17 méterről kapura is lőtt, a levegőben úszó Scheilinger mellett is elment a labda, de végül a bal kapufa töve mellett hagyta el a játékteret Bata lövése.
66'
Takács szabálytalankodik ismét hátulról, ezúttal Ondrejóval szemben, egy erélyesebb sporinál már nem biztos, hogy pályán lenne a hazaiak játékosa.
61'
Az első helyzet a hazaiaktól a második félidőben, Geiger tört be a tizenhatoson belülre, majd lövését Leindler ütötte szögletre. A sarokrúgásnál a rövid oldalon érkező dabasi pörgetett a rövid kapufa mellé.
56'
Végh veszélyeztet kétszer is, előbb jó 40 méteres löketét fogja magabiztosan Scheilinger, majd balról középre lőtt labdájáról centikkel marad le Beretka, aki védője szorításában próbált meg kapura fejelni.
53'
Kezd kicsit kicsúszni a kezéből Gaál Gyöngyinek a meccs, Takács két kézzel való lökésénél, majd Wilson eseténél sem mutatja fel a sárgát, amikor is Wilson elrúgta a labdát egy szegedi szabadrúgás előtt, ennek ellenére csak elbeszélgetett vele a játékvezető hölgy.
50'
Grünvald lép meg a baloldalon egy remek indítással, azonban mielőtt centerezhetett volna, leperdült a lábáról a labda. A második félidőben is támadólag lép fel a SZEOL.
47'
Végh rögtön egy remek indítással kezdi a második félidőt, Batát találta meg labdája, akinek a bal alsóba tartó lövését védte a dabasi kapus, a kipattanót pedig Beretka elől végül fel tudta szedni Scheilinger.
46'
Kettőt is cserélt a szünetben Tóth Ákos, Forró és Kormányos már nem jött ki a szünetet követően, helyettük Végh és Ngalle a pályán a SZEOL-ban.
46'
Folytatódik a meccs, a kijövetelkor a hazai nézők is a "köszönjük, spori!" rigmust kiabálták a játékvezető hölgy felé.

SZÜNET

45'
Lendületből még vezethetne egy támadást a SZEOL, de Gaál Gyöngyi hajszálpontosan 45 perc lejártát követően lefújta az első félidőt, amely alatt lényegesen több helyzete volt a szegedieknek, azonban a Dabas egy véleményes büntető után megszerezte a vezetést, és két góllal megy a szünetben.
44'
Geiger kavargatott a jobb szélen, majd a középen érkező csapattársait próbálta megjátszani, de pontatlan lett beadása.
43'
Kormányos faultol a dabasi térfél közepén, ez volt az első szabálytalan megmozdulása a szegedinek, azonban rögtön meg is kapja érte a lapot.
37'
Visszavette a kezdeményezést a SZEOL, előbb Puskás 20 méteres lövését blokkolta Takács, majd Bata két ember között tudott kapura fejelni mintegy hat méterről, de fejese erejét vesztette, így Scheilinger könnyen fel tudta szedni a labdát a bal alsó sarok elől.
34'
Takács Kornélé az első hazai sárga, aki Forróval szemben szabálytalankodott hátulról.
33'
Gól, 2-0... megfogta a SZEOL-t a büntető, amit Geiger használ ki gyorsan, egy szinte nullszögből eleresztett lövés köt ki Leindler kapujának bal sarkában, rövid időn belül két gólt is szeres a Dabas, nehéz helyzetbe került a SZEOL a folytatásra.
31'
Gól, Dévai állt oda a tizenegyeshez, aki higgadtan értékesítette a büntetőt, ezzel szinte a semmiből szerez vezetést a Dabas.
30'
A büntetőt követően Dlusztus még egy sárgát is kapott.
29'
TIZENEGYES! Hát ez nagyon érdekes, egy, a térfél közepéről, szabadrúgást követően fellőtt labdát követően Forrót megrúgták a tizenhatoson belül, mindenki azt várta, hogy a SZEOL jön a labdával, azonban Gaál Gyöngyi büntetőt ítélt a Dabasnak.
24'
Ezt most megúszta a Dabas! Beretka végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkánál, aki okosan legurította a tőle öt méterre álló Puskásnak, aki egy igazítást követően ballal kapura tűzte, már a kapus is verve volt, végül a gólvonaltól két méterre álló Bjedov válláról kifele pattant a gólba tartó labda, óriási helyzet maradt kihasználatlanul!
23'
Puskás és Beretka játszott össze remekül, majd ismét a középen érkező Batát próbálták megjátszani, aki 14 méterről, fordulásból lőni is tudott, de ezúttal is blokkolták löketét. Dominál a SZEOL a mérkőzés kezdete óta, azonban eddig eredmény nélkül.
20'
Puskás egy kiváló, a védők mögé belőtt labdával próbálta indítani Batát, a kiugró csatár elől azonban az utolsó pillanatban mentettek a dabasi védők.
14'
Ismét a jobb oldalon vezetett támadást a SZEOL, Beretka-Ondrejó-Bata volt a labda útja, majd utóbbit Tóth Márton vágta fel hátulról, de elmaradt a lap a megmozdulásért. A beívelt labdával a hosszún érkező Dlusztust keresték, de előle Takács fejelte vissza a mezőnybe a labdát.
12'
Puskás mintegy 25 méterről, ballal lőtt kapura, de az ő próbálkozása sem lett pontos. Továbbra is főleg a SZEOL-nál a labda, támadólag lép fel a meccs elején Tóth Ákos együttese.
8'
Ondrejó vesz át remek mozdulattal egy labdát a dabasi védők szorításában, majd sarokkal teszi vissza az érkező Faragónak, aki a tizenhatos előteréből lőtte kapura a játékszert, a már elvetődő Scheilinger mellett is elment a védőn megpattanó labda, de végül a bal felső sarok mellet suhan el Faragó kísérlete.
5'
Egy szögletet követően megvan a dabasiak első lövése is, a hosszúra átívelt labdát a középen érkező Hollauernek tették vissza, aki fordulásból két méterrel a kapu fölé lőtt. A hazaiak az ezúttal centert játszó magas emberre, a Takácsra fellőtt labdák által vezetett kontrákra építenek.
4'
Az első három perc úgy telik el, hogy nem ér labdába a Dabas, majd Ondrejó cselezte le magát egészen a szögletzászlóig a jobb oldalon, ahonnan középre adott, az ott érkező Bata pedig mintegy 15 méterről kapura lőtt, de egy védőn megpattant a kísérlete, amely így elkerülte a kaput.
2'
A Dabason megszokottakhoz képest kicsit rosszabb minőségű pályán játsszák a mai mérkőzést, eléggé "kopott" a dabasi pálya.
1'
A hagyományos kék-fekete szerelésben pályára lépő SZEOL kezdte a meccset, a hazaiak pedig fehér felsőben, piros alsóban lépnek pályára. Borongós idő fogadta a csapatokat.

16:22

- Buzási Pétert nélkülöznie kell ma Tóth Ákosnak, a sérüléséből éppen visszatérő Hacker Bence azonban a kispadon már ott lesz a mai találkozón. A túloldalon a két, első osztályú rutinnal bíró játékos, Molnár és Wilson is kezdőként kap helyet, míg a Szeged-Grosicstól kölcsönkapott Geiger is a kezdősípszótól ott lesz a pályán.

16:16

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a tavasszal veretlen SZEOL a közvetlenül előtte álló Dabas otthonában. Ebből a fordulóból már az összes többi meccset lejátszották, így láthatjuk, amennyiben Tóth Ákos csapata egy újabb idegenbeli győzelmet aratna, az ötödik helyre léphetne előre a kilencedikről.

A mérkőzés Gaál Gyöngyi sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Húsvét vasárnapján is pattog labda megyén innen és túl, mi pedig két ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk szá...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.