Gazdaság

KSH: 709 millió euró volt a külkereskedelmi többlet januárban

KSH: 709 millió euró volt a külkereskedelmi többlet januárban

2015. április 1., szerda
KSH: 709 millió euró volt a külkereskedelmi többlet januárban

A külkereskedelmi termékforgalom kivitelének és behozatalának volumene 7,4, illetve 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának szintjét januárban, az aktívum 202 millió euróval nőtt és 709 millió euró volt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett második becslése szerint.

A kivitel értéke 6,8 milliárd eurót (2161 milliárd forintot), a behozatalé 6,1 milliárd eurót (1937 milliárd forintot) tett ki. Euróban kifejezve az export 3,7, az import 0,7 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A március elején közzétett első becslés szerint januárban 691 millió euró volt a külkereskedelmi többlet, az export euróban számított értéke 3,7, az importé 1,0 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 184 millió euróval nőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.