Közélet

Kothencz: A közösségi kiskertek az összefogást is segítik

Kothencz: A közösségi kiskertek az összefogást is segítik

2015. április 15., szerda
Kothencz: A közösségi kiskertek az összefogást is segítik
DSCN0910_XXL_kj2

Tarján városrészben is megkezdődött az immár hagyományosnak tekinthető közösségi kiskertek megújítása. A korábbiakhoz képest még szélesebb körben igényelték a lakótelepeken élők a virágföldet és palántákat.

Kothencz János

, a tarjáni városrész önkormányzati képviselője úgy véli, a közösségi kiskertek ügye a lakossági összefogást segíti, és egymás iránti szolidaritásra is ösztönöz. "Az idei évben a teljes kerületben meghirdettük a virágföld és virágpalánták igénylésének lehetőségét. A hihetetlen magas számban jelentkező igények azt mutatták, hogy az itt élő embereknek egyre inkább fontosabb szemponttá válik, hogy ők maguk mit tehetnek hozzá környezetük szebbé, élhetőbbé tételéhez. Ha végig sétálunk a Zöldfa utcán, a Gyík utcán vagy akár a Pentelei soron, vagy ha szemügyre vesszük a Budapesti körút mögötti területet, egyértelműen láthatjuk, hogy egyre komolyabb kultúrája van a közösségi kiskertek ügyének. Terveim szerint a jövőben a fiatalabb korosztályt is bevonjuk ebbe az összefogásba. Az ilyen kertek kialakítása idején nemcsak találkoznak és beszélgetnek az emberek, de közösen alkotnak is. Ez a közös alkotás az egymás iránti nyitottságot és szolidaritást is segíti. Nagyon komoly támaszt jelentenek ebben a programban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, akik komoly türelemmel és nagy szeretettel segítik lakosainkat ebben a kezdeményezésben" - nyilatkozta

Kothencz János

, a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület vezetője. "Természetesen a közösség formálásnak számos más eszköze is létezik, de ha azt vesszük alapul, hogy a környezet szempontjából is élhetőbb Tarjánt szeretnénk, akkor a lakosságot egyre szélesebb körben kell bevonni az ilyen akciókba is" - tette hozzá.

"A közösségi kiskertek ügye a lakossági összefogást segíti, és egymás iránti szolidaritásra is ösztönöz" - Kothencz Já...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.