Sport

Kosárlabda: revánsra készül a Kosársuli a Debrecen ellen

Kosárlabda: revánsra készül a Kosársuli a Debrecen ellen

2015. április 4., szombat
Kosárlabda: revánsra készül a Kosársuli a Debrecen ellen
elekandras

Csúcsrangadón dől el az első hely sorsa az NBI B-s kosárlabda bajnokság keleti csoportjában a Hódtói Sportcsarnokban. A második helyezett Vásárhelyi Kosársuli a Debrecent fogadja. Az összecsapás előtt Elek András edzővel beszélgettünk.

- A múlt héten igen szép győzelmet arattak. Mit látott akkor a fiúkon?

- A játékosok eddig is bíztak magukban, régóta mondják – hogy a Kosársuli a legjobb! Végre volt egy meccs, amikor ezt be is bizonyították. A remek védekezés és a kiváló dobóforma nagy önbizalmat adhat.

- A Békés után a vasárnap ellenfél sem ígérkezik túl könnyűnek...

- A Debrecen nagyon jó csapat, kiváló játékosokkal és kiváló edzőkkel. Szakmailag mindenképp előttünk vannak. Évek óta tudatosan készülnek az “A” csoportra. Fiatalok, motiváltak – előttük az élet. Rengeteg meccset játszanak, többségük négy (!) bajnokságban játszik hétről-hétre. Legtöbbjük az “életét tette föl” a kosárlabdára, ráadásul szinte valamennyien debreceniek.

- Hogy áll a Kosársuli csapata néhány nappal a rangadó előtt?

- Mindenki jókedvű – és egyre magabiztosabb. Eddig sem volt gond az edzésekkel.

Utasi Gábor

remek munkát végez, amiben a játékosok nagyon jó partnerei. Megszűnt a feszültség, hiszen már két hete bejutottunk a négy közé, ez volt a célkitűzésünk a szezon elején. Múlt heti győzelmünkkel és a Salgótarján vereségével pedig már minimum másodikak vagyunk.

- Hogyan készülnek az alapszakasz győzelem sorsát eldöntő összecsapásra?

- Sokat dobunk, és csiszoljuk a védekezést. Vasárnap az fog dönteni, hogy melyik csapat fog jobban védekezni. Emellett óriási szerepe lesz a több száz fős közönségnek, ugyanis a DEAC-ra nem túl sokan kíváncsiak otthon – bár sikeres szereplésük kezdi felkelteni a debreceni sportrajongók érdeklődését.

- Mit jelentene, ha vasárnap bezsebelnék 18. győzelmüket az idényben?

- A Kosársuli Sportegyesületnek és a felnőtt csapat játékosainak óriási siker lenne az NB I/B keleti csoportjának megnyerése. Az ezüst is szépen csillog, de mi mindenképp nyerni akarunk vasárnap! A Kosársuli a mérkőzés fontosságára tekintettel kéri a drukkereket, hogy az egyesület színeiben jöjjenek a mérkőzésre, ezzel is támogatva a játékosokat a szezon legfontosabb rangadóján! A vasárnap este 18 órakor kezdődő bajnokit a TakarékBank Zrt-nek és a Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően a szurkolók ingyenesen láthatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.