Sport

Kosárlabda: győzött a Kosársuli Baján

Kosárlabda: győzött a Kosársuli Baján

2015. április 20., hétfő
Kosárlabda: győzött a Kosársuli Baján
kosarsuli38

A sérült Vejinovics nélkül is simán nyert Baján a Kosársuli, ezzel nagy lépést tett a legjobb négy közé jutás felé. Ehhez már “csak” jövő szombaton 18 órakor kell nyerni a visszavágón is, a Hódtóiban.

Rendkívül jól kezdett a Kosársuli a sérült

Mándity

nélkül pályára lépő hazai csapat ellen. Remekül védekeztek Nyilasék, támadásban pedig különösen

Czibere

volt elemében. A 4. percben 0-12 állt az eredményjelzőn, amikor

Hosszú István

edző kénytelen volt időt kérni és cserélni. A negyed hátralévő részében már felváltva estek a kosarak, és maradt a vásárhelyi előny.

Vas

és

Genal

foghatatlan volt, de a bajai Mándity is szépen termelt. A második negyed elején Czibere megszórta magát, így 20 pont lett a különbség (15-35). A túloldalon

Ágfalvi

sem tétlenkedett, meg a játékvezetők sem. A Kosársuli kénytelen volt zónára váltani, mert az összes magas ember begyűjtött 3-3 faultot. Mindkét csapat ponterős volt, de nem védekezett jól. A bajaiak büntetőkből, a vásárhelyiek triplákból voltak eredményesek, így félidőre maradt 19 pontos különbség. A harmadik negyed elején beragadt a Kosársuli, és 11 pontra olvadt az előny (53-64). Ebben az időszakban szinte csak Czibere és Vas tudott betalálni. A nagyobb baj az eladott labdákkal volt, de a védekezés sem volt a csúcson. Az utolsó tíz percben a faultok miatt elég furcsa vásárhelyi ötösök voltak a pályán, de Nyilas és Genal ponterős játékával maradt 11 pont előny a végére is. A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését április 25-én szombaton 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban rendezik meg. Az összecsapásra a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztárolónak köszönhetően a belépés ingyenes!

Bajai Bácska FKE - Vásárhelyi Kosársuli 80-91 (15-28, 19-25, 22-14, 24-24)

NB I/B-s play-off mérkőzés a négy közé jutásért

Baja, 150 néző - vezette: Gelencsér, dr. Varga, Mintál

Bajai Bácska FKE:

Nagy 8, Katyanszki 13, Braun 9/3, ÁGFALVI 24/6, Franczva -, csere: Mándity 17, Szabó 5/3, Hosztafi -, Koller 4, Szálas -.

Edző:

Hosszú István

Vásárhelyi Kosársuli:

VAS 17/12, CZIBERE 24/12, NYILAS 8, Mócsai 2, VARGA 12, csere: Gruda 4, Rostás I. -, Kelemen 5, GENAL 19/6, Rostás G. –.

Edző:

dr Elek András és Utasi Gábor Dr. Elek András edző:

“Óriási dolog Baján nyerni, csak gratulálni tudok a fiúknak. 46 lepattanót szedtünk a bajai 27-el szemben – ez volt a döntő. A visszavágón bizonyára nem fogunk ilyen kiváló százalékkal dobni, de a védekezésen tudunk javítani.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.