Sport

Kézilabda: brazil balátlövőt igazolt a Pick

Kézilabda: brazil balátlövőt igazolt a Pick

2015. április 29., szerda
Kézilabda: brazil balátlövőt igazolt a Pick
thiagus_petrus

Nyártól 2+1 éves szerződést kötött a MOL-Pick Szeged csapata a brazil Thiagus Petrus Goncalves-szel. A 26 éves balátlövő a spanyol La Rioja együttesétől érkezik a Tisza-parti városba - adta hírül a pickhandball.hu.

"Sikerült megállapodnunk

Thiagus Petrus Goncalves-szel

, a brazil átlövő a nyártól 2+1 éves szerződést írt alá csapatunkhoz. A balátlövő az első dél-amerikai légiósa lesz a klubunknak. Gólerős játékost sikerült leigazolnunk" – nyilatkozta a

klub honlapjának

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. Az új légiós teljes neve Thiagus Petrus Goncalves dos Santos. 1989. január 25-én született az 550 ezres lakosú Juiz de Forában. Három évet játszott a La Rioja együttesében, így csapattársa volt

Niko Mindegíának

is. "Remek ember, remek játékos, és minden viccben benne van" – nyilatkozta a régi-új csapattársról a MOL-Pick Szeged spanyol irányítója. A balátlövő 199 centiméter magas, 100 kilogramm. Spanyolországban a 4-es számú mezt viselte. 74-szer szerepelt a brazil válogatottban – ott volt a katari világbajnokságon –, és hazája csapatában 120 gólt szerzett. Idén 29 gólt dobott a Bajnokok Ligájában, tavaly 40-szer volt eredményes. A 2012–2013-as idényben az EHF-kupában 13-szor talált a kapuba.

BRÉKING! Brazil légióst igazolt a MOL-Pick Szeged! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=532722

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.