Közélet

Két településen lesz polgármester-választás vasárnap

Két településen lesz polgármester-választás vasárnap

2015. április 8., szerda
Két településen lesz polgármester-választás vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást.

A Baranya megyei Gyöngyfán azért kell időközi választást tartani, mert

Németh István

, a település októberben megválasztott független polgármestere január 2-án lemondott tisztségéről. Ugyancsak lemondás miatt lesz választás a Zala megyei Káváson: az októberben megválasztott

Fekete Heribert László

független polgármester egészségügyi okok miatt január 5-ei hatállyal mondott le tisztségéről. Vasárnap két településen roma nemzetiségi képviselőket is választanak: a Zala megyei Bocfölde roma választói lemondás miatt kénytelenek új nemzetiségi képviselőket választani, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíri roma választói pedig azért, mert nem alakult meg az önkormányzat. Három településen azonban jelöltek hiányában elmarad a települési nemzetségi választás; a Zala megyei Bak és Sárhida, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bogács roma választói legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.