Bulvár

Kenguru és emu született a vadasparkban

Kenguru és emu született a vadasparkban

2015. április 16., csütörtök
Kenguru és emu született a vadasparkban
kenguru

A vadasparkban született Bennett-kenguru a bizonyíték rá: albínó kengurunak nem feltétlenül lesz fehér a kicsinye! Az erszényes mellett egy kis emu születésének is örülhetnek a gondozók, és persze a látogatók.

A tavasztól nyár elejéig tartó időszakban a Szegedi Vadaspark rendszerint egy nagy erdei szülőcentrumhoz hasonlít, annyi újszülött világra jöttének örülhetünk ekkor. Most az ausztráliai részleg gazdagodott egy csöppséggel, egyben a látogatók is meggyőződhetnek róla: fehér kengurunak nem feltétlenül lesz fehér a kölyke! A vadasparkunkban született albínó Bennett-kenguru (Marcropus rufogriseus) nőstényünk „zsebéből” már elkezdett kijárni a vad, vagyis szürkésbarnás színű kölyke. Nem ő az egyedüli kenguru kicsi, rajta kívül még 3 erszény van tele a vadasparki kenguru csapatban.

Portrait of a Emu (Dromaius novaehollandiae) chick

A kenguruk szomszédságában is megtörtént az örömteli esemény, csak itt tojásból kikelve bukkant elő a család legifjabb lakója, egy kis emu (Dromaius novaehollandiae). A további különbség, hogy ezen ausztrál futómadárnál nem az anya, a tojó, hanem az apa, a kakas költi ki, majd neveli a csibéjét. A felnőttekkel szemben, a kis emu csíkos, ami a rejtőzködést szolgálja – ennek hatékonysága jól megfigyelhető az erdei kifutóban. Mind a kisemut, mint a kenguru kicsiket meg lehet tehát figyelni, bár adott esetben némi türelem szükséges, míg a szemünkkel felfedezzük őket. Megéri!

Albínó mamától született barna Bennett-kenguru, de a kis emu sem kamu! Cukiságokkal gazdagodott a vadaspark :)Cikk: http://szegedma.hu/?p=528502

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.