Közélet

Jobbik: a szemétszállítással sarcoltatja meg a szegedieket a város

Jobbik: a szemétszállítással sarcoltatja meg a szegedieket a város

2015. április 30., csütörtök
Jobbik: a szemétszállítással sarcoltatja meg a szegedieket a város
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Tóth Péter jobbikos képviselő szerint a szegedieket a szemétszállítással sarcoltatja meg a város, a lakosok ezen a módon visszafizetik a rezsicsökkentéssel járó megtakarításukat.

A "fekete ürítések" és a nemfizető ügyfelek kiszűrésére indított kísérleti jelleggel chipes azonosító rendszert a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság jeladót szerelt fel a kukákra, melyet a szemétszállító autó tud beazonosítani, az akciótól rövid úton bevételnövekedést várnak.

Tóth Péter

, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint a rezsicsökkentéssel járó 1100-1200 forintos havi megtakarítást a város a szemétszállítási díjban szedi vissza. Ennek egyik részeként csakis a környezetgazdálkodás saját emblémájával ellátott szemeteszsákokba kerülhet a többlethulladék, melyet 635 forintért vásárolhatnak meg a lakosok, nagyjából a hagyományos szemeteszsák hússzorosáért. "Ha már valaki egy hónapban két zsákot helyez ki, vagy túllépi a meghatározott mennyiséget, már többet fizet, mint a rezsicsökkentés előtti időszakban. A Jobbik már dolgozik azon, hogy ezt a problémát mielőbb orvosolja" - hangsúlyozta a politikus A szelektív hulladékgyűjtés esetében is problémákra hívta fel a figyelmet a jobbikos képviselő. Idén január elsejétől kötelező a szelektív hulladékgyűjtés, bizonyos városrészekben azonban - mint például Öregrókus, Móraváros vagy Alsóváros - jól láthatóan hiány van szelektív gyűjtőszigetekből. Az itt élő lakosoknak messzire kell elvinniük a szemeteszsákokat - hangsúlyozta Tóth Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.