Szórakozás

Húsvétkor is vár az ópusztaszeri emlékpark

Húsvétkor is vár az ópusztaszeri emlékpark

2015. április 2., csütörtök
Húsvétkor is vár az ópusztaszeri emlékpark
husvetopusztaszer_mj028

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn ismét életre kel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A skanzenben megelevenednek a húsvéti hagyományok: lesz ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás és természetesen néptánc is, annak rendje és módja szerint.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy április 5-én a húsvétvasárnapi készülődések mellett

EU Fejlesztések Nyílt Napjával

várják a parkba az érdeklődőket, illetve szintén ezen a napon, 15 órától nyit „Az ezerarcú Kárpát-medence” című fotókiállítás is. A legjobb alkotások kerültek ki a Puszta Házába, melyet az emlékpark és a földtani védegylet közösen hirdetett meg tavaly novemberben, értékes nyereményekért. Természetesen nem maradnak el a hagyományos programok sem: a park állandó programjai, mint a lovasíjászat, a vándorfotográfus, illetve a lovagoltatás továbbra is elérhetőek. A legkisebbeket húsvéti kézműves játszóház és tojáskeresés várja, kortól függetlenül mindenkinek Palya Bea, valamint a Balkán Fanatik ad fergeteges koncertet. A vasárnapi kedvezményes belépőkre és a hosszított nyitva tartásra hívta fel a figyelmet

Kertész Péter

, az emlékpark igazgatója. A vasárnapra vonatkozó akció keretében az első 300 vendég ingyen tekintheti meg a Feszty-körképet; a főbejárati kasszákat pedig 8 órától megnyitják. Vízbevető hétfőn zenés hírveréssel és lovaskocsis felvonulással indul a nap; a jó hangulatról a Nyenyere Egylet, Üllési Fonó Táncegyüttes és Rozsdamaró Zenekar gondoskodik. A skanzenben életre kelnek a hagyományok: a korhű ruhába öltözött lányok nem ússzák meg a hideg vizes vödörből locsolkodást, de délben lesz ételszentelés

Antal Imre

atyával, este pedig húsvéti bál zárja a programok sorát. A Puszta Háza mellett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tart madárgyűrűzési bemutatót - ajánlotta az érdeklődők és a madárbarátok figyelmébe Kertész Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.