Közélet

Háromezren tekertek a bringával ingázókért + FOTÓK

Háromezren tekertek a bringával ingázókért + FOTÓK

2015. április 19., vasárnap
Háromezren tekertek a bringával ingázókért + FOTÓK
critical_mass32kf

Több mint háromezer ember pattant nyeregbe vasárnap délután Szeged belvárosában - a Critical Mass idén a munkahelyük és otthonuk között ingázó kerékpárosok mostoha körülményeire hívta fel a figyelmet.

Kétkerekűek egész hada gyűlt össze a Szent István téren vasárnap délután három órakor, innen indult ugyanis a Critical Mass tavaszi hadjárata. Idén azokra a külső városrészben élőkre kívánták felhívni a figyelmet a szervezők, akik kerékpárral teszik meg az otthonuk és munkahelyük közötti távolságot. Általában egyetlen út vezet be a belvárosba, a kerekezők pedig több helyen elképesztő állapotú kerékpárutakra kényszerülnek, amelyeken nem csak kényelmetlen, de egyenesen balesetveszélyes kerékpározni. A járdákon kijelölt, gyalogosokkal közös felületek egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy az emberek járművekkel közlekedjenek rajtuk - hangsúlyozták a Critical Mass szervezői. Becslésük szerint rekord résztvevővel, több mint háromezer fővel indult a szegedi kerékpáros rendezvény a délután. A kritikus tömeg három órakor indult meg a Szent István térről a Rókusi körút irányába, majd a Kossuth Lajos sugárúton visszatérve áttekertek a belvárosi hídon Újszegedre is. A Bertalan hídon visszatekerve, a Szilléri sugárutat is érintve jutott vissza a tömeg a 13 kilométeres túra végén az Ady térre, miközben a hagyományok szerint többször is magasba emelték a drótszamarakat.

Több ezer bringa emelkedett a magasba Szeged belvárosában - vasárnap délután startolt a Critical Mass!Fotós beszámoló...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.