Bulvár

Három évre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Három évre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

2015. április 22., szerda
Három évre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Első elítélése után néhány nappal újra határsértőket akart Ausztriába szállítani egy szerbiai embercsempész, emiatt gyorsított eljárásban hároméves börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a férfit nem jogerősen április 5-én ítélték embercsempészés bűntette miatt egy év börtönre és kiutasításra. A férfi szombaton ismét Magyarországra érkezett autójával, miután megbízták, hogy a határ közeléből Ausztriába vigyen szíriaiakat. A vádlott hajnali öt óra körül Mórahalom külterületén vett fel gépkocsijába tizenegy szíriai állampolgárt, akit röviddel korábban más embercsempészek kísértek át a zöldhatáron. A rendőrök az indulás után megállították a járművet, és a vádlottat őrizetbe vették. A járásbíróság - az ügyészség indítványával egyezően - több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért három év börtönre ítélte, és négy évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását is. A vádlott és védője a büntetés és az előzetes letartóztatás elrendelése miatt is fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.