Közélet

Felmentették az állatkínzással vádolt makói gyepmestert

Felmentették az állatkínzással vádolt makói gyepmestert

2015. április 1., szerda
Felmentették az állatkínzással vádolt makói gyepmestert

A Makói Járásbíróság tegnap nem jogerősen felmentette D. A. vádlottat az ellene állatkínzás vétsége miatt emelt vád alól - tájékoztatta hírportálunkat a Szegedi Törvényszék.

A vád szerint a gyepmester foglalkozású vádlott 2012. szeptemberében és októberében indokolatlanul bántalmazott a makói gyepmesteri telepen elhelyezett kutyák közül legalább ötöt oly módon, hogy az állatokat közvetlen közelről fejbe lőtte egy a nyomozás során be nem azonosított lőfegyverrel. A lövések a kutyák rövid időn belüli elpusztulásához vezettek. A vádlott a vonatkozó jogszabályi előírások megszegésével, kábítás nélkül oltotta ki legalább öt kutya életét. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a tetemek hiányában nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani azt, hogy a kutyák lőtt seb következtében pusztultak el, illetve hogy a vádlottat az állatok elpusztulásáért felelősség terheli-e. A vádlott következetesen tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, amelyet a meghallgatott tanúk vallomásai és a beszerzett szakvélemények nem tudtak érdemben megcáfolni. A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Nem bizonyítható a makói gyepmester bűnössége az állatok kegyetlen megölésében a Makói Járásbíróság szerint.http://szegedma.hu/?p=523664

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.