Egyetem

Belátható időn belül lehet bizonyíték a Földön kívüli életre

Belátható időn belül lehet bizonyíték a Földön kívüli életre

2015. április 11., szombat
Belátható időn belül lehet bizonyíték a Földön kívüli életre
vilagur_urkutatas

Belátható időn belül lehet bizonyíték a Földön kívüli életre a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának munkatársa szerint - közölte az MTI.

Kereszturi Ákost

azzal összefüggésben kérdezte az M1 aktuális csatorna szombaton, hogy a NASA egyik vezető kutatója a héten arról beszélt: egy évtizeden belül határozott jeleket találnak majd a Földön kívüli életre, húsz-harminc éven belül pedig már konkrét bizonyítékok is a kezükben lesznek. A tudományos munkatárs jelezte, hogy jelenleg csak a földi léthez szükséges feltételek ismertek, s kérdés, hogy ez szabály vagy kivétel. Mint mondta, amiről tudható, hogy szükséges az élet keletkezéséhez, az valószínűleg nagyon sok helyen van a világegyetemben. Példaként említette, hogy az elmúlt néhány évben derült ki, hogy a korábban talált nagy tömegű, Jupiterhez hasonló óriás gázbolygók mellett nagyon sok apró bolygó kering, s nagy eséllyel a Földhöz hasonló tömegű, méretű, összetételű égitestek is vannak. Arra a kérdésre, hogy a tudóstársadalom mikor bizonyíthatja, hogy azokon élet alakult ki, azt felelte: erős bizonyíték kell, ugyanakkor határozottan reméli, hogy "még a mi életünkben", s erre van is esély.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.