Közélet

Nyolc-tíz óra alatt teljes védelmet nyújthat a szegedi mobilgát + FOTÓK

Nyolc-tíz óra alatt teljes védelmet nyújthat a szegedi mobilgát + FOTÓK

2015. április 21., kedd
Nyolc-tíz óra alatt teljes védelmet nyújthat a szegedi mobilgát + FOTÓK
partfal11kf

A szegedi árvízvédelmi beruházási projekt újabb lépéseként teljes hosszában, vagyis másfél kilométer hosszban elvégezték a mobilgát próbaszerelését.

A portálunknak

nem régiben nyilatkozó

Kozák Péter

, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője a témában tartott sajtótájékoztatón kedden délelőtt elmondta, az új árvízvédelmi rendszer 1130 centiméteres szintig nyújt védelmet. Előnye, hogy árvízmentes időszakban biztosítja a város és a folyópart kapcsolatát. A mobilgát szerelését akkor kezdik majd el, ha a Tisza vízállása eléri a 950 centiméteres szintet a rakpartlejáróknál. A próbaszerelés tapasztalatai alapján a rendszer a korábban tervezettnél jóval hamarabb, nyolc-tíz óra alatt teljes magasságig kiépíthető - ismertette a szakember. A szegedi belvárosi partfal rekonstrukciója során mintegy 2,1 kilométeres gátszakaszon az útszinthez képest 3-4 méteres mélységig szivárgásgátló résfal épült, a régi támfal előtt pedig új, vasbeton köpenyfalat emeltek. A mentett oldalon szivárgórendszert alakítottak ki, a járdaszintet pedig megemelték. A betonmellvédet részben visszabontották, és a megmaradó szerkezet tetejére kerülhet a mobil árvízvédelmi fal. Az árvízvédelmi beruházás részét képezi, hogy a háttöltést és a sétányt rendezik, május végéig, vagyis a projekt zárásáig a kivitelező a parti sétányt rendbe hozza, továbbá az új lejárók is elkészülnek. A hivatalos átadás valószínűleg a Szeged Napja rendezvénysorozattal egy időben történik majd.

Túlesett a mobilgát a próbaszerelésen - május végére kész lehet a belvárosi partfal-rekonstrukció! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=529949

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.