Egészség

ÁNTSZ: a nyír, a kőris és a platán virágpora okozhat allergiás tüneteket

ÁNTSZ: a nyír, a kőris és a platán virágpora okozhat allergiás tüneteket

2015. április 17., péntek
ÁNTSZ: a nyír, a kőris és a platán virágpora okozhat allergiás tüneteket
meh_mez_tavasz_pollen_termeszet

Az elkövetkező napokban elsősorban a nyír, a kőris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegőben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A nyír pollenkoncentrációja helyenként elérheti a nagyon magas szintet is, bár a hétvégén, a hidegfrontot kísérő esők hatására átmenetileg csökkenhet a mennyisége. A fűz, a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a ciprus- és tiszafafélék, a nyárfa, a juhar és a gyertyán pollenkoncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakul. Az éger, a mogyoró és a szil pollenszezonja véget ért, virágporuk már nem fordul elő a levegőben vagy csak minimális koncentrációban. Már megjelentek a pázsitfűfélék első pollenszemei is, pollenkoncentrációjuk azonban egyelőre várhatóan még alacsony marad - közölték.

Allergiások, figyelem! Támad a nyír, a kőris és a platán - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=528895

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.