Közélet

Alkohol nélkül az erőszak is kevesebb + FOTÓK

Alkohol nélkül az erőszak is kevesebb + FOTÓK

2015. április 15., szerda
Alkohol nélkül az erőszak is kevesebb + FOTÓK
agota_standolas12_gs

Az ÁGOTA Alapítvány az alkohol és családon belüli erőszak társadalmi jelenségére hívta fel a figyelmet legutóbbi szociális akciójával.

"Az alapítvány 13 éve tart fenn, illetve működtet olyan játszóházi programstruktúrát, melyben a kallódó fiatalok és hátrányos helyzetű családok, valamint a rászorulók egyaránt otthonra találnak. A Tarjánban működő 13 éves program egyik fontos velejárója a jelzőrendszer hatékony támogatása is. Az alapítvány munkatársai számtalan esetben találkoztak olyan helyzetekkel, ahol a családon belüli alkoholfogyasztás volt a kiváltó oka a későbbi erőszakos magatartásnak" - mondta el

Kothencz János

, az alapítvány elnöke. Mind a gyermekjóléti alapellátás és a szakhatóságok felé sokszor élt jelzéssel az ÁGOTA szervezet. Az alapítvány munkatársai mind a szociálisan rászorulók körében, mind a veszélyeztetett fiatalok esetében figyelemfelhívó tevékenységet végeznek, különböző akciók révén az mutatnak rá az alkohol okozta problémákra. Legutóbbi akciójukban, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásának is köszönhetően nemcsak az egészséges életmódhoz szükséges élelmiszereket, de az erre való figyelemfelhívás eszközével alkoholmentes italt is osztottak. Minden, az akcióban részt vevő érdeklődő egy tájékoztatót is kapott, a mérték nélküli alkoholfogyasztás egészségkárosító hatásáról. "A kontrollképesség hiánya, az alkohol hatására kialakult agresszív magatartás gyakori esetben a családon belüli erőszak megjelenéséhez vezethet" - hívták fel a figyelmet tájékoztatójukban az alapítvány munkatársai. Elgondolkodtató az is, hogy a családon belüli erőszak, illetve a gyakran azt kiváltó túlzott alkoholfogyasztás több esetben a szociálisan hátrányos helyzetűvé vált családok jellemzője is. A túlzott alkohol ogyasztás az idősek esetében is komoly problémákat vet fel. Az ÁGOTA Alapítvány a jövőben is tervez hasonló figyelem felhívó akciókat. A tavalyi évben az áldozattá válás megelőzése érdekében valósítottak meg komoly programsorozatot a megyei kormányhivatallal összefogásban. Az idei évben fontos célkitűzésük az egészségesebb életmód fontosságára való figyelemfelhívás. Mind a veszélyeztetett fiatalok, a halmozottan hátrányos helyzetű családok és a rászoruló idősek körében ilyen akciósorozatokat valósít meg a jövőben is az alapítvány.

Alkohol nélkül az erőszak is kevesebb - erre hívta fel a figyelmet tegnapi akciójával az ÁGOTA Alapítvány. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=528051

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.