Egyetem

A Zeiss szállíthatja a kutatómikroszkópot a szegedi ELI-HU-nak

A Zeiss szállíthatja a kutatómikroszkópot a szegedi ELI-HU-nak

2015. április 28., kedd
A Zeiss szállíthatja a kutatómikroszkópot a szegedi ELI-HU-nak

A szegedi lézer kutatóközpont, az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. előbb az Auro-Science Consulting Kereskedelmi Kft.-t hozta ki győztesnek a fluoreszcens kutatómikroszkóp beszerzési tenderén, majd a Carl Zeiss Technika Kft. jogorvoslati kérelme után ez utóbbi céget nevezte meg nyertesnek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság hétfőn hozott és a Közbeszerzési Értesítőben megjelent határozatában ezek után megszüntette az eljárást. Az ELI-HU február 5-én hirdetmény közzététele nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított a mikroszkóp szállítására. A közbeszerzési törvény szabályai szerint erre három céget hívott meg: a BioMarker Kft.-t., Auro-Science Consulting Kereskedelmi Kft.-t, valamint a Carl Zeiss Technika Kft.-t. Az ajánlatkérő március utolsó napján az Auro-Science Consulting Kereskedelmi Kft.-t nevezte meg nyertes ajánlattevőként. Ez ellen a Carl Zeiss Technika Kft. jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Azzal érvelt, hogy az általa adott árért járó pontszám nincs összhangban az ajánlati dokumentációban meghatározott számítási módszerrel. A módszer helyes alkalmazása esetén ő lenne az eljárás nyertese. Ezt követően az ELI-HU újraértékelte az ajánlatokat, és a Carl Zeiss Technika Kft.-t hozta ki győztesnek. Az ajánlatkérő és az így nyertes cég együtt kérték a Közbeszerzési Döntőbizottságtól az eljárás megszüntetését, amit az meg is tett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.