Bulvár

A vadasparkba látogattak a roma tanodás gyerekek + FOTÓK

A vadasparkba látogattak a roma tanodás gyerekek + FOTÓK

2015. április 29., szerda
A vadasparkba látogattak a roma tanodás gyerekek + FOTÓK
roma_tanoda_vadaspark_006

A Szegedi Vadasparkba látogatott el összesen 60 halmozottan hátrányos helyzetű roma gyerek a szegedi roma tanoda szervezésében.

Az alsóvárosi és dorozsmai tanodás gyerekek nagy élvezettel vették birtokukba a vadasparkot április 25-én és 26-án. Többségük még soha életében nem járt állatkertben, így hatalmas élmény volt számukra a program. A roma tanoda természetesen reggelivel és ebéddel is meglepte a gyerekeket a látogatás során. A csoportot tíz szülő és hat nevelő kísérte el.

Ahogy a Tanodák Éjszakáján beszámoltunk róla

, 2012-ben Alsóvároson nyílt a roma tanoda, majd Kiskundorozsmán 2013 őszén nyitotta meg kapuit, mely a cigány gyerekek számára felzárkóztató oktatást indított és a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetnek. A tanoda ennél azonban több: valódi közösségi színtérként funkcionál, ahol nemcsak a gyerekeknek, de szüleik számára is kínálnak programokat, hasznos időtöltést.

Nagy Mihály

, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a tanoda program kapcsán azt tartja a legfontosabbnak, hogy a roma tanodában sikerélménye van a gyerekeknek, és azt érzik, hogy ők a fontosak. Igyekeznek számukra kirándulásokat és játékos programokat is szervezni, hogy minél több élménnyel gazdagodjanak.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.