Kultúra

A romlás virágai az Emlékpontban

A romlás virágai az Emlékpontban

2015. április 8., szerda
A romlás virágai az Emlékpontban
Romlás molino

Az Emlékpontban április 10-én, pénteken 17 órakor nyílik Dömötör Mihály fotóművész „A romlás virágai” című kiállítása. A hervadás lesújtó vereségéről, de egyben felemelő szépségről készült képeit maga az alkotó ajánlja a közönség figyelmébe. A megnyitó résztvevőit Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője köszönti, kavalon közreműködik Révész Róbert.

Dömötör Mihály

fotóművész tárlatát

Osvát Ernő

, a Nyugat szerkesztőjének gondolatai ihlették, miszerint ”a hervadás szépsége a virulás véglobogása”. A kiállítás különleges szépségélményt kínál a tárlat látogatóinak; egy gyakran látott, de figyelemre se méltatott világot mutat be az érdeklődő közönségnek. Az ismert fotográfust akkor ragadta meg a téma, amikor egy elszáradt, kidobásra ítélt virágot meglátott egy ablakkal szemben. Az ellenfényben a hervadt, romlott virág felragyogott és szebbé vált, mint eleven korában. A művész a téli temető szeméttárolóinak enyészetéből mentette ki "modelljeit", és fénybe állítva megörökítette, képmásként egy más létbe emelte át őket. A kiállítás értéke a kifejezés egyediségén átütő, a létezés egyetemességének érzését megjelenítő üzenet. A május elejéig megtekinthető tárlat alkotója abban bízik, hogy a köznapi tekintet elöl rejtve maradó hervadt virágokat műalkotásként bemutatva maradandó esztétikai élménnyel lesznek gazdagabbak a kiállításra ellátogatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.