Kultúra

Zarándokúton tisztelegtek Jézus passiója előtt + FOTÓK

Zarándokúton tisztelegtek Jézus passiója előtt + FOTÓK

2015. március 28., szombat
Zarándokúton tisztelegtek Jézus passiója előtt + FOTÓK
keresztut16_gs

Immár 12. alkalommal szervezett Városi Keresztutat a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség, amelynek mintegy 14 állomásán a Messiás szenvedéstörténetét elevenítették fel a hívek.

A hagyományos, 14 helyszínt felölelő keresztútimádság Jézus Krisztus szenvedéstörténetét idézi fel az elítéléstől a golgotára vezető úton át egészen a kereszthalálig. Nagyböjt idején a katolikus felekezet hívei - az ókeresztény időkhöz szokásához hasonlóan - végigjárják az utat és imádkoznak a köztereken kialakított stációk helyén. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is a Dóm térről, vállukon kereszttel indultak a hívek az ötórás zarándokmenetre, hogy elmélkedés közepette elgyalogoljanak a a felsővárosi minorita Szent Miklós-templomhoz. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészséghez és Szeged város egyetemista közösségeihez tartozó fiatalok idén is a Virágvasárnapot megelőző pénteki napra szervezték együttműködésben a Református Egyetemi Gyülekezettel és az Evangélikus Ifjúsági Gyülekezettel.

Tizenkettedik alkalommal indult keresztútra a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.