Bulvár

Víz világnapja: 32 magyar fürdő csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz

Víz világnapja: 32 magyar fürdő csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz

2015. március 22., vasárnap
Víz világnapja: 32 magyar fürdő csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz

Harminckét magyar fürdő csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.

A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint ezen a napon sok fürdő számos, különböző mértékű kedvezményt ad a belépőjegyek árából. Mások a vízzel és a fürdőzéssel kapcsolatos, ingyenes oktatóprogramokat, vagy egészségügyi állapotfelmérést is beépítettek a vizet és a fürdőzést népszerűsítő kampányukba. A hazai, víz érintett vállalkozások, szervezetek mellett a Magyar Fürdőszövetség is országos aktivitásra szólította fel taglétesítményeit, hogy ezen a napon nyújtsanak programokat a fürdőket látogató vendégek, a nagyközönség részére. A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiró-i környezetvédelmi világkonferencián kezdeményezték a szakemberek. A kezdeményezés célja, hogy az emberek óvják, védjék környezetüket, ezen belül a Föld vízkészletét. Az ENSZ március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította, hogy a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét legalább évente egyszer ráirányítsa a víznek az életben betöltött rendkívül fontos szerepére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.