Közélet

Vállalkozássegítő Központ indult Szegeden

Vállalkozássegítő Központ indult Szegeden

2015. március 25., szerda
Vállalkozássegítő Központ indult Szegeden
vallalkozassegito_kp11kf

Vállalkozássegítő Központot hozott létre a Csongrád megyei Kereskedők és Vendéglátósok Egyesülete. Az egyesület szakmai gárdája elsősorban a kereskedő és vendéglátó tevékenységet végző vállalkozásoknak nyújtana segítséget, a tanácsadáson túl akár ingatlankeresésben vagy cégbejegyzésben.

A Csongrád megyei Kereskedők és Vendéglátósok Egyesületének nemrég létrehozott központja szakmai partnerek segítségével tenné könnyebbé a mikro- és kisvállalkozások mindennapjait. "Indítunk kisebb nagyobb képzéseket különböző témakörökben a bírságoktól a vasárnapi zárva tartásig, de számos problémával fordulnak hozzánk. Ez azonban nem elég a vállalkozók számára, azt szeretnék, ha terhet tudnánk levenni a vállukról. Jelenleg a vállalkozó idejének a felét az teszi ki, hogy az adminisztratív és apró-cseprő dolgokban van elvesztve, így a valódi szakmai munkára jóval kevesebb" - mondta el

Pataki Andrea

titkár. A Vállalkozássegítő Központ célja, hogy az egyszerű tanácsadáson túl a -legfőképp kereskedő és vendéglátó tevékenységben már működő, vagy indulást tervező - vállalkozásoknak ne engedjék el a kezét egyszerűen csak tanácsokkal, hanem megtalálják számukra a megfelelő megoldásokat - legyen az akár cégbejegyzés, reklámanyag összeállítása, ingatlankeresés, vállalkozói felelősségbiztosítás, vagy éppen egy üzleti terv elkészítése - magyarázta a titkár.

vallalkozassegito_kp12kf

A megoldásokra váró feladatok egy részét az egyesület maga is meg tudja oldani, a kollégák sok éves tapasztalattal a hátuk mögött készségesen állnak a rendelkezésre. Más feladatokra pedig szakmai partnerek bevonásával keresik a legoptimálisabb megoldást. "Már két évvel ezelőtt megkezdtük a szakembergárda kiépítését, egy olyan hálózatot alakítottunk ki, amely széles körben tud segítséget nyújtani. Nagyon ügyfélközpontú partnerekről van szó, akik nem engedik el a vállalkozó kezét addig, míg a problémára nem találnak kielégítő megoldást. Nem mellékesen a szakmai partnerek mind helyben működő, kiváló szakemberek, hiszen az egyesület nem titkolt célja a helyi gazdasági kapcsolatok, helyi értékek támogatása" - tette hozzá Pataki Andrea. A Vállalkozássegítő Központ bizonyos szolgáltatásai már eddig is elérhetőek voltak az egyesület tagjai számára, ezt a kört bővítenék most tovább - azon vállalkozók jelentkezését is várják, akik nem tagjai a szakmai szervezetnek. Részleteket az

egyesület honlapján

olvashat!

Tanácsadáson túl tényleges segítséget adna a Vállalkozássegítő Központ.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.