Közélet

Vádat emeltek az "elszabadult" szegedi villamos ügyében

Vádat emeltek az "elszabadult" szegedi villamos ügyében

2015. március 16., hétfő
Vádat emeltek az "elszabadult" szegedi villamos ügyében

Vádat emeltek egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű tavaly augusztusban "elszabadult", miközben leszállt, és átállított egy váltót – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a Szegedi Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétségével vádolja a nőt. A vádirat szerint a vádlott

2014. augusztus 26-án

reggel hajtott ki a Pulcz utcai kocsiszínből egy Tátra típusú villamossal. A remízből kiállva a vezető a villamos menetkapcsolóját nullás állásba helyezte, az irányváltó kapcsolót azonban - az előírások ellenére - nem állította át, és az áramkört megszakító kulcsot sem vette magához. Leszállt, hogy a váltót kézzel átállítsa, közben azonban véletlenül egyes fokozatba tette a menetkapcsolót, így a villamos elindult. A vezető a jármű mellett futva próbálta kinyitni az időközben bezáródó ajtót, de nem járt sikerrel, így a villamos kihajtott az utcára, ahol a nagy sebesség miatt letört az áramszedője. A jármű egy forgalmas csomóponton áthaladva mintegy 700 métert tett meg, amíg a Kossuth Lajos sugárúton egy peron mellett megállt. Az ügyészség álláspontja szerint a vezető azzal, hogy nem állította nullás fokozatba az irányváltó kapcsolót és a szerelvény elhagyásakor a reteszkulcsot nem vette magához, megszegte a vasúti közlekedéssel kapcsolatos szabályokat, ezzel közvetlenül veszélyeztette a szabályszerűen közlekedő gépkocsivezetők, kerékpárosok életét, testi épségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.