Közélet

Tóth Péter: a közbiztonságérzet-felmérés adatai pontatlanok

Tóth Péter: a közbiztonságérzet-felmérés adatai pontatlanok

2015. március 25., szerda
Tóth Péter: a közbiztonságérzet-felmérés adatai pontatlanok
jobbik_sajtotajekoztato11kf

Tóth Péter szerint az önkormányzat legutóbbi, a közbiztonságérzet felmérése során kapott eredményei pontatlan képet festenek a városról, ugyanis Szeged egyes városrészeiből még mindig élhetetlen környezetről számolnak be a lakosok.

A

jogi bizottság hétfői ülésén ismertetett

, a közbiztonságra vonatkozó önkormányzati felmérést bírálta

Tóth Péter

jobbikos önkormányzati képviselő, amely szerint a szegediek 5-ös skálán 4,5-ösre értékelték a város közbiztonságát, ami

Zélity László

rendőrkapitány szerint azt mutatja, hogy a helyi lakosság elégedettsége országos szinten kiemelkedő. Elfogadhatatlannak tartja az értékelést, ugyanis az elmúlt hetekben, a bejárások során szerzett személyes tapasztalatai szerint az Odessza városrészből különösen sok a panasz. "Szeged különböző pontjain más és más lehet a közbiztonság érzete. A Cserepes soron, Móravároson, a Hatházak környékén vagy Dorozsmán az Árpa utca környékén teljesen más lehet a szubjektív közbiztonságérzet, mint a város nyugalmasabb pontjain." Hozzátette, a szegedi egyetem szociológiai tanszéke által végzett éves felmérés eredményei átfogóbbak; a 3,5-ös értékelés szerinte életszerűbb képet fest a Tisza-parti városról.

jobbik_sajtotajekoztato10kf

"Folyamatosan jönnek a panaszok és nem csak a Székely sorról. A lakók arról értesítettek, a bűnözői elemek visszakerültek a házba, ismét eldobált injekciós tűket lehet találni" - folytatta. A Székely sori ingatlan esetében önkormányzati bérlakásokról van szó, az ottanihoz hasonló helyzetek felszámolására pedig a szegedi Jobbik több kísérletet is tett - emlékeztetett Tóth Péter a sajtótájékoztatón. A pénteki közgyűlésen a lakásrendelet-módosítás is felkerült a napirendi pontok közé, amelyben az szerepel: aki önként csatolja erkölcsi bizonyítványát kérelméhez, plusz 100 pontot kapna, így előnyben lehet részesíteni a versenyfeltételek meghatározásakor azokat a pályázókat, illetve leendő bérlőket és a vele együtt költöző, egy háztartásban élő felnőtt korú személyeket, akik büntetlen előéletüket igazolják. Azokat, akik nem tudnak és akarnak eleget tenni a rendeletben foglaltaknak, vagy veszélyeztetik a lakóközösség közbiztonságát, eltávolíthatóak legyenek a bérlakásból. "Arról tudunk dönteni, hogy szociális alapon ki kaphasson lakást, de arról nem, hogy kitől vegyük el. Sem a körülményeit nem tudjuk vizsgálni, sem abban nem tudunk előrejutni, hogy a magatartásbeli problémákat valamilyen módon kiszűrjük, esetleg eltanácsoljuk a bérlemények megszerzésétől" - kifogásolta a jelenlegi helyzetet, majd hozzátette, a Székely soron 324 lakás, közel kétszáz a Kereszttöltés utcában és további 100 lakás az Olajbányász téren, ahol egy-egy rossz döntés komplett közösségek életét keserítheti meg.

Tóth Péter szerint az önkormányzat legutóbbi, a közbiztonságérzet felmérése során kapott eredményei pontatlan képet festenek a városról - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=521178

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.