Szegedre érkezik a máriapócsi Szűz Mária kegykép

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szuz_maria_kegykep_programTizenhat állomásból álló országjáró körútra indul vasárnap a máriapócsi Szűz Mária kegykép, Szegedre március 19-én hozzák el a kegyképet – írja az MTI.

Március 19-én 15 órakor érkezik meg az ikon a szegedi Lechner téri görögkatolikus templomba, ahonnan átviszik az alsóvárosi Havas Boldogasszony templomig, majd 18 órától Kiss-Rigó László püspök tart szentmisét, az éjszakai virrasztás és reggeli szentmise után 12 órakor indul tovább a kegykép Nyíracsádra.

A világhírű könnyező ikont vasárnap délben, a püspöki szent liturgiát követően bocsátották útjára, és várhatóan március 24-én tér vissza a máriapócsi kegytemplomba. A szentképet naponta más-más település egyházközségébe viszi el a Hajdúdorogi Egyházmegye, így számos szabolcs-szatmár-beregi település mellett Miskolcon, Veszprémben, Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is megtekinthetik majd a hívek.

A különleges eseményt a máriapócsi görög katolikus templom zarándokhellyé válásának háromszáz éves évfordulója alkalmából szervezi az egyházmegye.

A szabolcsi kisváros híres búcsújáró helyén kiállított kegyképet eddig két alkalommal, 1715-ben és 1905-ben látták könnyezni.

Előző sztori

Emlékművet avattak a császári parancsot megtagadó bágyoni huszároknak

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK