Egyház

Szegedre érkezik a máriapócsi Szűz Mária kegykép

Szegedre érkezik a máriapócsi Szűz Mária kegykép

2015. március 8., vasárnap
Szegedre érkezik a máriapócsi Szűz Mária kegykép
szuz_maria_kegykep_program

Tizenhat állomásból álló országjáró körútra indul vasárnap a máriapócsi Szűz Mária kegykép, Szegedre március 19-én hozzák el a kegyképet - írja az MTI.

Március 19-én 15 órakor érkezik meg az ikon a szegedi Lechner téri görögkatolikus templomba, ahonnan átviszik az alsóvárosi Havas Boldogasszony templomig, majd 18 órától

Kiss-Rigó László

püspök tart szentmisét, az éjszakai virrasztás és reggeli szentmise után 12 órakor indul tovább a kegykép Nyíracsádra. A világhírű könnyező ikont vasárnap délben, a püspöki szent liturgiát követően bocsátották útjára, és várhatóan március 24-én tér vissza a máriapócsi kegytemplomba. A szentképet naponta más-más település egyházközségébe viszi el a Hajdúdorogi Egyházmegye, így számos szabolcs-szatmár-beregi település mellett Miskolcon, Veszprémben, Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is megtekinthetik majd a hívek. A különleges eseményt a máriapócsi görög katolikus templom zarándokhellyé válásának háromszáz éves évfordulója alkalmából szervezi az egyházmegye. A szabolcsi kisváros híres búcsújáró helyén kiállított kegyképet eddig két alkalommal, 1715-ben és 1905-ben látták könnyezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.