Sport

Strandlabdarúgás: erős ellenfeleket kaptak a magyar strandlabdarúgók az Európa Játékokra

Strandlabdarúgás: erős ellenfeleket kaptak a magyar strandlabdarúgók az Európa Játékokra

2015. március 16., hétfő
Strandlabdarúgás: erős ellenfeleket kaptak a magyar strandlabdarúgók az Európa Játékokra
strandfoci_mj-019

Kisorsolták Bakuban a júniusi Európa Játékok strandlabdarúgó-tornájának csoportbeosztását, ez alapján a magyar válogatott az oroszokkal, a spanyolokkal és az olaszokkal küzd majd a viadal első szakaszában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint a június 24. és 28. között sorra kerülő tornát a bakui Beach Arenában rendezik. A nyolc résztvevő csapat két csoportban küzd meg egymással, s a két négyes első és második helyezettje jut az elődöntőbe, míg az alsóház tagjai az 5-8. helyért folytatják. A magyar csapat június 24-én a világranglista-második Oroszországgal kezd, egy nappal később Spanyolország, végül 26-án, a csoportmérkőzések zárásaként, Olaszország legjobbjai ellen lép pályára. "Óriási kihívás előtt állunk, elképesztően nehéz dolgunk lesz - mondta az mlsz.hu-nak

Izsvák Zsolt

, a szakág vezetője. - De mi évek óta ezért dolgozunk, hogy a világelit tagjai lehessünk, úgyhogy egy pillanatnyi kétségem sincs afelől, hogy tisztességesen helyt fogunk állni. A tavalyi esztendő eredményei jó alapot szolgáltatnak ehhez, hiszen

Weisz Tamás

szövetségi edző gárdája a 2014-es eredmények alapján Európában a hatodik, míg a világon a nyolcadik legerősebb csapat. És a rengeteg munkának köszönhetően napról napra jobbak leszünk." A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik egymással. A bakui Európa Játékokon mintegy hatezer versenyző szerepel majd húsz sportágban június 12. és 28. között. A magyar sportolói küldöttség akár 200 fős is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.