Sport

Nyert és továbbra is első a Kosársuli

Nyert és továbbra is első a Kosársuli

2015. március 15., vasárnap
Nyert és továbbra is első a Kosársuli
kosarsuli18

Már az első félidőben bebiztosította győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli a Tiszaújváros elleni rangadón. Ezzel nagy lépést tettek a felsőházi rájátszás felé a kék-sárgák, akik 29-15-ös második negyeddel tették egyértelművé, hogy megérdemelt a tabellán elfoglalt első helyük. Nehéz meccsek várnak Nyilasékra, mivel a második DEAC, a harmadik Salgótarján és a negyedik Békés ellen lépnek pályára az alapszakasz hátralévő három fordulójában.

Egyáltalán nem látszott a tiszaújvárosiakon, hogy egy nappal korábban a Kecskemét ellen játszottak bajnokit, letámadással igyekeztek meglepni a hazaiakat. Ez azonban nem nagyon jött össze nekik, Genal és Rostás Imre kosarával 8-4-re mentek el a hazaiak. Ezután viszont percekig nem rezdült meg a háló. A gólcsendet ismét Rostás Imre törte meg, majd a beálló Czibere tovább növelve az előnyt szórt egy távolit. 18-12-nél indult a második periódus, melynek elején magas szerkezetű együttest küldött a pályára dr. Elek András. Gyorsan meglett az eredménye a váltásnak, másfél perc után már 10 volt a különbség a hazaiak javára. Nyilas villogott ebben az időszakban, 6 pontot termelt gyorsan-frissen. (31-17) A rossz szériából csak lassan tudtak kijönni a Sitku nélkül felálló vendégek, így a Vásárhely egy nagy rohanást produkált, amivel a nagyszünetre 20 egységre duzzadt a differencia. A Tiszaújváros mindent megtett, hogy visszakapaszkodjon. Joó és Kóthay közelijeivel 14 pontra csökkentették hátrányukat. (51-37) A másik oldalon semmi sem sikerült, csak az addig már 15(!) lepattanót lekapó Genal. Vas és Gruda jegyzett pontokat. A kék-fehér mezeseknek minden összejött ebben a periódusban, míg Vargáék csak a hibáikból éltek. Vas Péter egy utolsó másodperces hármassal állította helyre a rendet a negyed végén. A dudaszót követően 65-49-re váltott az eredményjelző. A pihenő után Mócsai és Vas talált be, lassan megint 20 pontra nyúlt a távolság a két együttes között, amit Kelemen egy trojkával fejelt meg. Ezután már nem történt fordulat a találkozón, így a Vásárhelyi Kosársuli elkönyvelhette 15. sikerét a bajnokságban. Cziberéék három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt óriási lépést tettek a felsőházi rájátszás felé.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 87-68 (18-12, 29-15, 18-22, 22-19)

NBI/B csoport 19. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 510 néző. Vezette: Gelencsér Gy, Kovács N. és Lövész Cs. Kosársuli: Vejinovics 2, ROSTÁS I. 12, VAS 20/9, GENAL 12, Varga 2. Csere: Czibere 2, Gruda 2, NYILAS 13/3, KELEMEN 13/6, Rostás G. 3, Mócsai 8. Edző: Elek András és Utasi Gábor Elek András: „Kiváló élcsapatot győztünk le közepes játékkal. Ráadásul már az első félidőben eldőlt a győzelem sorsa.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.