Közélet

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

2015. március 31., kedd
Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére
internet_szamitogep_laptop_informatika

A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet - mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

A szakpolitikus úgy fogalmazott: az infokommunikációs szektor "ugrásszerű növekedést tud generálni". Mint mondta: ez az ágazat a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, a vállalkozások versenyképességének fokozásában játszik komoly szerepet, fejlesztése hozzájárul az életminőség javításához, az esélyegyenlőség megteremtéséhez, a tudományos ismeretek és a kulturális javak hozzáférhetőségének kiszélesítéséhez is. Az uniós támogatással megvalósuló Sulinet+ programban idén 350, jövőre további 300 hátrányos helyzetű település iskola jut másodpercenként 100 megabites sávszélességű internet-eléréshez, a program zárásakor pedig csaknem 4200 intézményben lesz ilyen sávszélességű kapcsolat, 2016 végére pedig minden iskolába - tette hozzá

Solymár Károly Balázs

.

Köpeczy-Bócz Tamás

, az emberi erőforrások minisztériumának helyettes államtitkára a rendezvényen azt mondta: a kormány célja az, hogy a lehető legegyszerűbb módon mindenki hozzáférhessen az internetes információkhoz.

2016 végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=523299

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.