Bulvár

Mi volt előbb? A tyúk, vagy a tojás? - játsszon velünk a Tesco Finest ajándékcsomagokért!

Mi volt előbb? A tyúk, vagy a tojás? - játsszon velünk a Tesco Finest ajándékcsomagokért!

2015. március 30., hétfő
Mi volt előbb? A tyúk, vagy a tojás? - játsszon velünk a Tesco Finest ajándékcsomagokért!
tescotojas

Válaszoljon helyesen alábbi kérdéseinkre, nyerje meg a Tesco Finest ajándékcsomagok egyikét!

Biztosan sokakkal előfordult, amikor gyermekkorukban a nagyszülők vagy a szomszéd néni egy doboznyi, a tyúkok alól frissen szedett tojást hozott ajándékba. A gyönyörű tojásokból szép sárga madártej vagy rántotta készült, de a pogácsa vagy a rántott hús is szebb, sőt zamatosabb lett tőle. Az élénksárga tojássárgájú Tesco Finest tojásoknak köszönhetően minden sütésnél és főzésnél újra átélhetjük ezeket a pillanatokat, és asztalunkra varázsolhatjuk a gyermekkor ízeit.

tojas

A Tesco Finest tojások ugyanis alternatív, mélyalmos tartásból származnak, amely azt jelenti, hogy a tyúkoknak almozott kaparótér áll rendelkezésükre, ahol csipegethetnek, kapirgálhatnak. Az állatok a baromfi istállón belül szabadon mozoghatnak, ha kedvük van hozzá, akár repkedhetnek is, hiszen ne feledjük el, hogy alapvetően madarakról beszélünk. A Tesco számára nagyon fontos, hogy az áruházakban kapható Tesco Finest tojás olyan istállókból származzon, amelyeknél a vállalkozások garantálni tudják az alternatív tartásmód kapcsán meghatározott feltételeket. Az áruházlánc már több éve két beszállítóval – Farm Tojással és Fuchs Tojással – dolgozik együtt, amely egyszerűvé teszi a folyamatos visszaellenőrzést, ezáltal biztosítható az állandó és kiváló minőség a vásárlók számára. A tartási körülmények mellett nagyon fontos az is, hogy az állatok milyen takarmányt kapnak, ugyanis a táplálék összetétele befolyásolja a tojás minőségét, beleértve a tojás sárgájának színét és vitamintartalmát. A tojás kiváló fehérjeforrás, számos vitamint és ásványi anyagot – mint például A-, B-, D- és E-vitamint, valamint folsavat és szelént – tartalmaz. A Tesco Finest tojások az élénksárga tojássárgája színük alapján az extra sárga kategóriába taroznak, a Finest termékek közül pedig kiemelkednek a megfelelő takarmányozással elért megnövelt E-vitamin és szeléntartalmú termékek. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, míg a szelén az immunrendszer normál működéséhez, így ezek a tojások amellett, hogy magyar termelőtől származnak, szépek és frissek, de még hozzáadott beltartalmi értékkel is rendelkeznek.

tojas2

És hogy milyen méretű tojást tegyünk a kosarunkba? A Finest tojás esetében az L és XL méretek közül választhatunk. A nagyobb tojások nem csak mutatósabbak, de gazdaságosabbak is, hiszen a tojáshéj felülete nem egyenes arányban nő a tömeggel, így tehát egy nagyobb tojás kisebb héj-részaránnyal rendelkezik, azaz a fehérje és sárgája is egyre nagyobb. Ha pedig a választásnál fontos szempont az is, hogy a termék magyar legyen, akkor mindenképp érdemes az M-es mérettől vásárolni, ugyanis a Tescóban kapható M, L, XL méretű, valamint a Tesco Finest tojások 100 %-ban magyar tyúktól származnak. Fehér, vagy barna héjú? Az teljesen mindegy, hiszen a beltartalom mindegyiknél ugyanolyan. És hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Bizonyos kutatások szerint a tyúk, bár ezzel nem mindenki ért egyet. Ami azonban biztos, hogy az ellenőrzött és kiváló minőségű Tesco Finest tojásokkal felidézhetjük a nagymama által készített aranysárga piskóta feledhetetlen ízét.

JÁTÉK! Teszteljük tudását a tojásokról: ha helyesen válaszol alábbi kérdéseinkre Tesco Finest ajándékcsomagot nyerhet!

1. Mit jelent az alternatív, mélyalmos tartás? 2. A tojássárgája színe alapján milyen kategóriába tartozik a Tesco Finest tojás? 3. Milyen méretekben kapható a Tesco Finest tojás? A megfejtéseket a szegedma.hujatek@gmail.com, vagy a szegedma@gmail.com e-mail címre várjuk a játékos nevének, telefonos elérhetőségeinek megadásával legkésőbb április 1-je (szerda) éjfélig. Szerencsés játékosainkat e-mailben értesítjük a nyereményről. A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát

. (x)

Válaszoljon helyesen alábbi kérdéseinkre, nyerje meg a Tesco Finest ajándékcsomagok egyikét!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.