Bulvár

Már a Dunán is hajózhat a Street View-val

Már a Dunán is hajózhat a Street View-val

2015. március 31., kedd
Már a Dunán is hajózhat a Street View-val
image001

Elkészült a hat Duna menti ország három fővárosát - Budapestet, Pozsonyt és Belgrádot -, több más települését és a Duna-parti természetet, így például a Dunakanyart is hajóról bemutató Street View. Ez volt a világ első hat országon átívelő folyami Street View fotózása.

Az, hogy virtuálisan is hajózhatnak például Budapesten az emberek, szakértők szerint a turizmusból élők számára is hasznos. A Duna menti országok legszebb városait hajóról évente közel félmillióan nézik meg, a dunai hajózás turisztikai jelentősége Magyarországon is folyamatosan nő. Ezt a trendet jól tükrözi, hogy a Google keresési trendeket bemutató oldala szerint az elmúlt egy évben a Duna volt a legkeresettebb folyó a turisták által kedvelt helyek körében. A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerát ez alkalommal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették. Amíg a hajó néhány nap alatt megtette a Pozsony-Cernavoda távot, Street View fotók készültek a környező tájról. A Street View-ban néhány kattintással körbe lehet fordulni, fel- és lenézni, így az internetezők úgy érezhetik, mintha maguk is a hajóról nézelődnének. A fotók érdekessége, hogy ahol a fényviszonyok lehetővé tették, éjszakai felvételek is készültek, így mindenki megcsodálhatja a Dunáról a kivilágított budapesti épületeket és hidakat. Ahol nappali és éjszakai felvételek is születtek, ott a Google Térképen a Street View-t jelölő kék vonalból kettő található, az egyikre lépve a nappali, a másikra lépve az éjjeli felvételek láthatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.