Kultúra

Makói gyerekrajzok Lengyelországban

Makói gyerekrajzok Lengyelországban

2015. március 23., hétfő
Makói gyerekrajzok Lengyelországban

Március 23. a lengyel-magyar barátság emléknapja, Makó Város Önkormányzata ebből az alkalomból csatlakozott a gdanski 50-es számú alapiskola rajzpályázatához, arra kérték a makói oktatási intézményeket, csatlakozzanak a felhíváshoz. Az elküldött rajzokból kiállítás is nyílik Lengyelországban.

Több mint 70 makói iskolás 57 rajzát küldte el a város, emellett a városról szóló kiadványok is megérkeztek Gdanskba. A másik makói küldeményben a pályamunkák voltak. A közös rajzpályázat gdanski szervezője,

Małgorzata Zięba-Szmaglińska

német és eszperantó nyelvtanár volt, aki 2013-ban a magyar kultúra ápolásáért és terjesztéséért Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést kapta

Áder János

köztársasági elnöktől. A felhívásban, amit a tanárnő írt az szerepelt, hogy lengyel gyerekek rajzoljanak Magyarországról, magyar gyerekek pedig Lengyelországról. A cél, felkelteni a tanulók érdeklődését, hogy kölcsönösen megismerjük egymás életét és kultúráját. A munkákat egyénileg vagy csoportosan is készíthették, rajz, kollázs, poszter, plakát vagy kisalbum is készülhetett. Az elküldött rajzokból kiállítás is nyílik a gdański 50. sz. Általános Iskolában, ezt követően pedig a gdański Vajdasági Pedagógiai Könyvtárban (Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Gdańsku).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.