Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: kiérdemelt Szeged-Grosics-siker a Csákvár ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_2011_csakvar38_gs

Bár az első félidőben minden lehetőségét, még a büntetőt is elpuskázta a Szeged-Grosics, végül a második félidőben kihasználta helyzeteit Nyilas Elek együttese, és újabb győzelmet aratott.

Jó sorozattal a háta mögött várhatta a Csákvár elleni bajnokit a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen Nyilas Elek tanítványai két, kapott gól nélküli győztes meccsen voltak túl a Cegléd és a Zalaegerszeg ellen.

Már az első percektől kezdve támadólag lépett fel a Szeged-Grosics, a vendégek rutinos kapusára, Milinte Árpádra több alkalommal is szükség volt rögtön a találkozó elején, de Germán és Oláh lehetőségeinél is védeni tudott a hálóőr. Főleg a széleken voltak aktívak Zabariék, a Csákvár pedig kevés alkalommal tudott Szántai kapuja elé kerülni, ráadásul ezen lehetőségek alkalmával is jól védekezett a szegedi védelem. A Szeged-Grosics fölénye nem csökkent a folytatásban sem, majd egy nagy hibát használt ki a Fitos, miután a saját térfelén kicsiben elvégzett szabadrúgást nem tudta a legjobban kivitelezni a Csákvár, Fitos lecsapott a labdára, és sikerült megjátszani Oláh Lórántot, aki a bal oldalon érkező Zabari elé tálalt, a kapuját elhagyó Milinte pedig a tizenhatoson belül elhúzta Zabari lábát, jogos büntetőt kapott a Szeged-Grosics, Milinte pedig megúszta az esetet egy sárga lappal. A büntetőt Germán végezte el, ám félmagasan lőtt labdáját kiütötte Milinte, így még büntetőből sem tudott vezetést szerezni a szegedi együttes az első félidőben.

A szünet után sem változott igazán a játék képe, bár talán kevesebb lehetőség adódott a Szeged-Grosics előtt, de mezőnybeli fölénye továbbra is megmaradt. Bár a félidő közepére “izzott a parázs” a pályán, végül begyötörte a vezető gólt a Nyilas Elek együttese, egy szögletet Fitos visszafejelt a rövidre, ahol Zabari megmentette a labdát, és az érkező Tóth Gábornak közelről már nem volt nehéz dolga, 1-0. Maradt lendületben a vezetőgólt követően is a Szeged-Grosics, bár cserélt volna Nyilas Elek a Csákvár szabadrúgása előtt, de inkább megvárta vele azt, és milyen jól tette, hiszen a megszerzett labdával egy mintaszerű kontrát tudott vezetni Fitos vezérletével a szegedi gárda, a szélső a középen érkező Oláh Lóránthoz passzolt, aki egy cselt követően visszahúzta a labdát a bal alsóba a tizenegyespontról, ezzel megduplázta a csapat előnyét, 2-0. A folytatásban is adódtak még kisebb lehetőségek a Szeged-Grosics előtt, de végül megérdemelt sikert arattak Szabó Péterék a Csákvár felett, és zsinórban a harmadik meccsüket is kapott gól nélkül zárták.

Végig támadólag lépett fel a mérkőzésen a Szeged-Grosics, és bár a dolga jelentősen könnyebb lehetett volna, ha az első félidő elején megítéli azt a találatot Berger József játékvezető, amit a gólvonal mögül szedett ki Milinte Oláh Lóránt fejesénél, vagy értékesíti a tizenegyest Germán, de végül szép győzelmet aratott Toldi Gábor együttese felett a szegedi gárda. Ezzel a sikerrel a tizedik győzelmét aratta Nyilas Elek csapata, és 33 pontjával a hatodik helyről várhatja a jövőheti, Sopron elleni, ismételten hazai mérkőzést.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. március 21., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Aqvital FC Csákvár
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Berger József • asszisztens: Szilágyi Norbert, Punyi Gyula.
2
0

Labdarúgó NB II, 20. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Aqvital FC Csákvár 2 – 0 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Berger József (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
Szeged-Grosics: Szántai – Szabó P. (Hegedűs, 86′), Markovic, Tóth, Mészáros, Fitos, Veselinov (Farkas, 81′), Máté, Zabari, Oláh L., Germán (Zelenányszki, 79′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Csákvár: Milinte – Fényes, Dulló, Kocsis, Szalai, Nyilasi (Varga, 85′), Domján, Bakos, Horváth (Mihály, 67′), Gajdos, Molnár T. (Molnár Cs., 55′). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gól: Tóth G. (73′), Oláh L. (78′)
Sárga lap: Veselinov (64′), Markovic (71′) ill. Milinte (36′), Szalai (61′), Dulló (66′)

Nyilas Elek: “Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, és a tizenegyest megelőző akción kívül több szép támadást vezettünk. Ha jobban összpontosítunk, illetve pontosítok, ha a vendégek kapusa nem véd olyan jól, már ebben a játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést.”

Toldi Gábor: “Nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit az utóbbi hetekben. A Szeged felülkerekedett, és ránk tudta erőltetni az akaratát. Azt tudtuk, hogy pontrúgásban erősek, ez meg is hozta az első góljukat, és ez meghatározta a továbbiakat.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Ez a meccs utolsó jelenete, a Szeged-Grosics végig kreatívabban, támadóbban lépett fel ellenfelénél, és bár az első félidőben még büntetőt is hibázott, végül megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Csákvár ellen.
90+2′
Jó helyről lőhet szabadrúgást a Csákvár, 20 méterről, szinte a kapuval szemben állítja le a labdát Szalai. Mihály ballábas tekerését védi Szántai.
90+1′
Kettő percet hosszabbít Berger játékvezető.
88′
A Csákvár kockáztat, bár innen már nagy bravúr lenne, ha egy pontot szereznének, a Szeged-Grosics kontráiban pedig ott a veszély, az imént ismét egy Fitos-Oláh Lóránt összjáték végén utóbbi fejéről az utolsó pillanatban kapta le a labdát Milinte.
86′
Nyilas Elek is harmadjára cserél, Szabó Péter helyett Hegedűs Edvin a Szeged-Grosicsban.
85′
Kihasználja harmadik cseréjét is a Csákvár: Nyilasi Bálint helyére Varga érkezik a vendégeknél.
81′
Ismét cserél a Szeged-Grosics, Veselinov helyére Farkas áll be.
79′
A gólt követően rögtön cserél Nyilas Elek, Germán Tamást Zelenyánszki váltja.
78′
GÓÓÓÓL! Mintaszerű kontra végén talál be Oláh Lóránt, Fitos vitte végig a jobb szélen a labdát, a fellazult csákvári védelemmel szemben hárman is érkeztek, Fitos Oláh Lóránthoz centerezett, aki az átvétellel átverte védőjét, majd laposan visszarúgta a bal alsóba a tizenhatoson belülről, 2-0.
73′
GÓÓÓÓL! Ezt már nem ússza meg a Csákvár, egy bal oldali szögletet követően a hosszún álló Fitos visszafejelte a rövid oldalra, ahol Zabari még éppen a vonal előtt megmentette, visszatette a labdát, a röviden érkező Tóth Gábor pedig egy méterről a kapuba stukkolt, zsinórban második meccsén szerez gólt a védő, 1-0.
71′
Markovic kap lapot, miután az előbb előnyszabály miatt továbbengedte az akciót Berger, most azonban utólag felmutatja a lapot a szegedinek.
70′
Fitos robogott végig a jobb oldalon egy bedobás után, majd az érkező Zabari elől az utolsó pillanatban szabadított fel a csákvári védelem. A kontrából Molnár Csaba kétszer is lőhetett, elsőre blokkolt Markovic, majd Szántai tolta ki a labdát.
67′
Cserél a Csákvár, Horváthnak ér véget a találkozó, őt Mihály Dávid váltja.
66′
Beindult a kártyázás, Zabari remekül cselezte ki Dullót a bal szélen, majd lerántotta a csákvári Zabarit, ő is besárgul – eddig minden lapot Zabariról kaptak a vendégek.
64′
Veselinové az első szegedi sárga, Bakosnak pakolt oda a középpályás.
61′
Csak emlegetni kellett, Szalai az első lap a mezőnyből, jócskán elkésett a becsúszással Zabarival szemben, jogos a figyelmeztetés.
59′
Oláh Lóránt került volna ziccerbe, de centikkel előrébb állt védőjénél, így les miatt megállította őt a játékvezető. Ismét elég küzdelmessé vált a meccs, több kemény párharc tarkítja a játékot, de eddig nem húzta elő a sárga kártyát Berger – leszámítva ugye Milinte büntetőnél bemutatott mozdulatánál.
55′
Cserél a Csákvár: Molnár Tibor számára ér véget a meccs, helyére Molnár Csaba áll be.
53′
Milinte! Eddig remekül véd a vendégek kapusa, a büntetőhöz kísértetiesen hasonlító helyzetben ezúttal lelopta Zabari lábáról a labdát. Ismét nő a Szeged-Grosics fölénye.
50′
Mezőnyjátékkal telt az első öt perc a második félidőben, ha nem is cserélt a félidőben Nyilas Elek, annyi változás látszik a pályán, hogy Germán egy kicsit visszavontabban pozícióban játszik a második játékrész eddig eltelt szakaszában.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben nem volt csere, csupán a pályán frissítettek, miután az öntözőrendszernek köszönhetően kicsit fellocsolták a gyepet.

SZÜNET

45+1′
Minimális hosszabbítást követően lefújja az első félidőt Berger, amely alatt a Szeged-Grosics számos lehetőséget dolgozott ki, de még büntetőből sem tudta mattolni a vendégek legjobbját, Milintét, így gól nélkül zárják a felek az első 45 percet.
40′
Az első félidő utolsó öt perce következik, gyakorlatilag csak a gól hiányzik a Szeged-Grosics játékából, a Csákvár keveset jár Szántai kapuja előtt, de egyelőre Milinte meccsben tartja a vendégeket.
37′
KIMARAD! Milinte javítja hibáját, Germán félmagasan, balra lövi a büntetőt, az irányt eltalálja a csákvári kapus, és ezzel megfogja Germán tizenegyesét, a kipattanóra Oláh érkezik, de futtából fölé lő, büntetőből sem tud betalálni a Szeged-Grosics.
36′
TIZENEGYES! Egy szabadrúgást röviden végeztek el a vendégek, a labdát megszerezte Fitos, majd Oláh Lóránthoz passzolt, aki a bal oldalon felfutó, üresen maradt Zabari elé tálalt, a kapujából kifutó Milinte pedig elhúzta Zabari lábát, büntető, de Milinte “megússza” sárgával.
30′
Máté felívelt labdáját mellel készítette le Oláh Lórántnak Germán a tizenhatos előterében, Oláh továbbtette a második hullámban érkező Veselinovnak, akinek lövése megpattant egy csákvári játékosok, így szögletet végezhetett el a Szeged-Grosics, amit viszont kivágtak a vendégek. Fitos beadása után ismét fejelhetett Germán középen, de ez most fölé szállt, ez már a sokadik szegedi helyzet, de gól továbbra sincs a meccsen.
28′
Szántai csípett el remekül egy jobb oldali beadást, ami a hosszún érkező Nyilasit kereste volna, Szántai azonban jól mozdult ki kapujából, és lehúzta a labdát.
23′
Nyilasi hibázott nagy lehetőségben, Bakos beívelését követően üresen maradt a hosszún, de szép “vérhólyagot” rúgott a labdára, így a labda felperdült, majd Fitos indíthatta Oláh Lórántot ebből, de labdája hosszúnak bizonyult a szegedi csatár felé.
22′
Egy újabb szegedi lehetőség egy pontrúgást követően, Mészáros baloldali szabadrúgását Germán fejelte kapura középen, de fejese elkerülte a kaput, érik a Szeged-Grosics vezetése, amely továbbra is fölényben futballozik.
18′
Mindkét csapat egy-egy szabálytalanságot kér számon a játékvezetőn, tény, Szabó Péter bokáját is megrúgták a csattanásból ítélve, majd Gajdos is gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, de mindkét esetnél továbbot intett a játékvezető. Szó se róla, kemény csata zajlik a pályán, parázs párharcok jellemzik az utóbbi percek játékát.
16′
Éledezik a Csákvár, egy bal oldali beadást Gajdos fejelt volna vissza középre, de Mészáros az érkező vendég játékosok elől szögletre tisztázott. Majd a szöglet után Gajdos lapos lövését védi könnyedén Szántai.
11′
Ismét Milinte menti meg a Csákvárt a góltól, Kocsis röviden csúsztatja haza a labdát a jobb szélen, amivel Oláh Lóránt indul meg, majd kissé éles szögből a lövést választja a csatár, Milinte pedig a rövid felső sarokba tartó lövést tolja szögletre. A sarokrúgás után felszabadítanak a vendégek.
8′
Nincs gólvonal-technológia, pedig most jól jött volna… Mészáros baloldali szögletét elsőre kifejelték, de az újboli beadásnál már Oláh Lóránt kapura tudta fejelni a labdát, amit Milinte a játékvezető szerint még a gólvonal előtt fogott meg, mindenesetre hiába a szegediek reklamációja, marad a 0-0.
4′
Egy ígéretes kontrával indult meg ismét Germán, a jobb oldalán Fitos, középen pedig Oláh Lóránt indult, végül csatártársát próbálta indítani a csapatkapitány, de Oláh Lóránt egy picit hosszan vette át a labdát, így odalett a lehetőség. Támadólag kezd a Szeged-Grosics, Nyilas Elek együttese rögtön szeretné megszerezni a vezetést.
3′
Mit védett Milinte! Fitos mesteri labdáját vette át középen mellel Germán, majd lefutotta védőjét is, lapos lövését azonban Milinte bravúrral hárította, a kipattanóra érkező Máté elől pedig felszabadítottak, óriási szegedi helyzettel indul a meccs.
1′
A Szeged-Grosics kezdte a meccset, Nyilas Elek tanítványai fehérben, míg a vendég Csákvár sárga felsőben, kék alsóban lépnek pályára.

14:50 – Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az utolsó bemelegítő gyakorlatokat végzik. A Szeged-Grosics kezdőjében az egyetlen változás a múlt hetihez képest, hogy Fitos bekerült Polareczki helyére.

A mérkőzés Berger József sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nantes után a szintén francia Montpellier lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Sport

Fantasztikus a magyar közönség a Maty-éren – képgaléria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nézegessen önfeledten szurkoló magyarokat!

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu vb: Kopasz és Csipes világbajnok!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szöveges, fotós, videós élő közvetítésünk a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombati napjáról.  Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál