Sport

Labdarúgás: kiérdemelt Szeged-Grosics-siker a Csákvár ellen + FOTÓK

Labdarúgás: kiérdemelt Szeged-Grosics-siker a Csákvár ellen + FOTÓK

2015. március 21., szombat
Labdarúgás: kiérdemelt Szeged-Grosics-siker a Csákvár ellen + FOTÓK
szeged_2011_csakvar38_gs

Bár az első félidőben minden lehetőségét, még a büntetőt is elpuskázta a Szeged-Grosics, végül a második félidőben kihasználta helyzeteit Nyilas Elek együttese, és újabb győzelmet aratott.

Jó sorozattal a háta mögött várhatta a Csákvár elleni bajnokit a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen

Nyilas Elek

tanítványai két, kapott gól nélküli győztes meccsen voltak túl a Cegléd és a Zalaegerszeg ellen. Már az első percektől kezdve támadólag lépett fel a Szeged-Grosics, a vendégek rutinos kapusára,

Milinte Árpádra

több alkalommal is szükség volt rögtön a találkozó elején, de

Germán

és

Oláh

lehetőségeinél is védeni tudott a hálóőr. Főleg a széleken voltak aktívak Zabariék, a Csákvár pedig kevés alkalommal tudott

Szántai

kapuja elé kerülni, ráadásul ezen lehetőségek alkalmával is jól védekezett a szegedi védelem. A Szeged-Grosics fölénye nem csökkent a folytatásban sem, majd egy nagy hibát használt ki a

Fitos

, miután a saját térfelén kicsiben elvégzett szabadrúgást nem tudta a legjobban kivitelezni a Csákvár, Fitos lecsapott a labdára, és sikerült megjátszani Oláh Lórántot, aki a bal oldalon érkező Zabari elé tálalt, a kapuját elhagyó Milinte pedig a tizenhatoson belül elhúzta

Zabari

lábát, jogos büntetőt kapott a Szeged-Grosics, Milinte pedig megúszta az esetet egy sárga lappal. A büntetőt Germán végezte el, ám félmagasan lőtt labdáját kiütötte Milinte, így még büntetőből sem tudott vezetést szerezni a szegedi együttes az első félidőben. A szünet után sem változott igazán a játék képe, bár talán kevesebb lehetőség adódott a Szeged-Grosics előtt, de mezőnybeli fölénye továbbra is megmaradt. Bár a félidő közepére "izzott a parázs" a pályán, végül begyötörte a vezető gólt a Nyilas Elek együttese, egy szögletet Fitos visszafejelt a rövidre, ahol Zabari megmentette a labdát, és az érkező

Tóth Gábornak

közelről már nem volt nehéz dolga, 1-0. Maradt lendületben a vezetőgólt követően is a Szeged-Grosics, bár cserélt volna Nyilas Elek a Csákvár szabadrúgása előtt, de inkább megvárta vele azt, és milyen jól tette, hiszen a megszerzett labdával egy mintaszerű kontrát tudott vezetni Fitos vezérletével a szegedi gárda, a szélső a középen érkező Oláh Lóránthoz passzolt, aki egy cselt követően visszahúzta a labdát a bal alsóba a tizenegyespontról, ezzel megduplázta a csapat előnyét, 2-0. A folytatásban is adódtak még kisebb lehetőségek a Szeged-Grosics előtt, de végül megérdemelt sikert arattak

Szabó Péterék

a Csákvár felett, és zsinórban a harmadik meccsüket is kapott gól nélkül zárták. Végig támadólag lépett fel a mérkőzésen a Szeged-Grosics, és bár a dolga jelentősen könnyebb lehetett volna, ha az első félidő elején megítéli azt a találatot

Berger József

játékvezető, amit a gólvonal mögül szedett ki Milinte Oláh Lóránt fejesénél, vagy értékesíti a tizenegyest Germán, de végül szép győzelmet aratott Toldi Gábor együttese felett a szegedi gárda. Ezzel a sikerrel a tizedik győzelmét aratta Nyilas Elek csapata, és 33 pontjával a hatodik helyről várhatja a jövőheti, Sopron elleni, ismételten hazai mérkőzést.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2015. március 21., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Aqvital FC Csákvár
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berger József • asszisztens: Szilágyi Norbert, Punyi Gyula.
2
-
0

Labdarúgó NB II, 20. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia-Aqvital FC Csákvár 2 - 0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Berger József (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)

Szeged-Grosics:

Szántai - Szabó P. (Hegedűs, 86'), Markovic, Tóth, Mészáros, Fitos, Veselinov (Farkas, 81'), Máté, Zabari, Oláh L., Germán (Zelenányszki, 79').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Csákvár:

Milinte - Fényes, Dulló, Kocsis, Szalai, Nyilasi (Varga, 85'), Domján, Bakos, Horváth (Mihály, 67'), Gajdos, Molnár T. (Molnár Cs., 55').

Vezetőedző:

Toldi Gábor.

Gól:

Tóth G. (73'), Oláh L. (78')

Sárga lap:

Veselinov (64'), Markovic (71') ill. Milinte (36'), Szalai (61'), Dulló (66') Nyilas Elek:

"Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, és a tizenegyest megelőző akción kívül több szép támadást vezettünk. Ha jobban összpontosítunk, illetve pontosítok, ha a vendégek kapusa nem véd olyan jól, már ebben a játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést."

Toldi Gábor:

"Nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit az utóbbi hetekben. A Szeged felülkerekedett, és ránk tudta erőltetni az akaratát. Azt tudtuk, hogy pontrúgásban erősek, ez meg is hozta az első góljukat, és ez meghatározta a továbbiakat."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Ez a meccs utolsó jelenete, a Szeged-Grosics végig kreatívabban, támadóbban lépett fel ellenfelénél, és bár az első félidőben még büntetőt is hibázott, végül megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Csákvár ellen.
90+2'
Jó helyről lőhet szabadrúgást a Csákvár, 20 méterről, szinte a kapuval szemben állítja le a labdát Szalai. Mihály ballábas tekerését védi Szántai.
90+1'
Kettő percet hosszabbít Berger játékvezető.
88'
A Csákvár kockáztat, bár innen már nagy bravúr lenne, ha egy pontot szereznének, a Szeged-Grosics kontráiban pedig ott a veszély, az imént ismét egy Fitos-Oláh Lóránt összjáték végén utóbbi fejéről az utolsó pillanatban kapta le a labdát Milinte.
86'
Nyilas Elek is harmadjára cserél, Szabó Péter helyett Hegedűs Edvin a Szeged-Grosicsban.
85'
Kihasználja harmadik cseréjét is a Csákvár: Nyilasi Bálint helyére Varga érkezik a vendégeknél.
81'
Ismét cserél a Szeged-Grosics, Veselinov helyére Farkas áll be.
79'
A gólt követően rögtön cserél Nyilas Elek, Germán Tamást Zelenyánszki váltja.
78'
GÓÓÓÓL! Mintaszerű kontra végén talál be Oláh Lóránt, Fitos vitte végig a jobb szélen a labdát, a fellazult csákvári védelemmel szemben hárman is érkeztek, Fitos Oláh Lóránthoz centerezett, aki az átvétellel átverte védőjét, majd laposan visszarúgta a bal alsóba a tizenhatoson belülről, 2-0.
73'
GÓÓÓÓL! Ezt már nem ússza meg a Csákvár, egy bal oldali szögletet követően a hosszún álló Fitos visszafejelte a rövid oldalra, ahol Zabari még éppen a vonal előtt megmentette, visszatette a labdát, a röviden érkező Tóth Gábor pedig egy méterről a kapuba stukkolt, zsinórban második meccsén szerez gólt a védő, 1-0.
71'
Markovic kap lapot, miután az előbb előnyszabály miatt továbbengedte az akciót Berger, most azonban utólag felmutatja a lapot a szegedinek.
70'
Fitos robogott végig a jobb oldalon egy bedobás után, majd az érkező Zabari elől az utolsó pillanatban szabadított fel a csákvári védelem. A kontrából Molnár Csaba kétszer is lőhetett, elsőre blokkolt Markovic, majd Szántai tolta ki a labdát.
67'
Cserél a Csákvár, Horváthnak ér véget a találkozó, őt Mihály Dávid váltja.
66'
Beindult a kártyázás, Zabari remekül cselezte ki Dullót a bal szélen, majd lerántotta a csákvári Zabarit, ő is besárgul - eddig minden lapot Zabariról kaptak a vendégek.
64'
Veselinové az első szegedi sárga, Bakosnak pakolt oda a középpályás.
61'
Csak emlegetni kellett, Szalai az első lap a mezőnyből, jócskán elkésett a becsúszással Zabarival szemben, jogos a figyelmeztetés.
59'
Oláh Lóránt került volna ziccerbe, de centikkel előrébb állt védőjénél, így les miatt megállította őt a játékvezető. Ismét elég küzdelmessé vált a meccs, több kemény párharc tarkítja a játékot, de eddig nem húzta elő a sárga kártyát Berger - leszámítva ugye Milinte büntetőnél bemutatott mozdulatánál.
55'
Cserél a Csákvár: Molnár Tibor számára ér véget a meccs, helyére Molnár Csaba áll be.
53'
Milinte! Eddig remekül véd a vendégek kapusa, a büntetőhöz kísértetiesen hasonlító helyzetben ezúttal lelopta Zabari lábáról a labdát. Ismét nő a Szeged-Grosics fölénye.
50'
Mezőnyjátékkal telt az első öt perc a második félidőben, ha nem is cserélt a félidőben Nyilas Elek, annyi változás látszik a pályán, hogy Germán egy kicsit visszavontabban pozícióban játszik a második játékrész eddig eltelt szakaszában.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben nem volt csere, csupán a pályán frissítettek, miután az öntözőrendszernek köszönhetően kicsit fellocsolták a gyepet.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítást követően lefújja az első félidőt Berger, amely alatt a Szeged-Grosics számos lehetőséget dolgozott ki, de még büntetőből sem tudta mattolni a vendégek legjobbját, Milintét, így gól nélkül zárják a felek az első 45 percet.
40'
Az első félidő utolsó öt perce következik, gyakorlatilag csak a gól hiányzik a Szeged-Grosics játékából, a Csákvár keveset jár Szántai kapuja előtt, de egyelőre Milinte meccsben tartja a vendégeket.
37'
KIMARAD! Milinte javítja hibáját, Germán félmagasan, balra lövi a büntetőt, az irányt eltalálja a csákvári kapus, és ezzel megfogja Germán tizenegyesét, a kipattanóra Oláh érkezik, de futtából fölé lő, büntetőből sem tud betalálni a Szeged-Grosics.
36'
TIZENEGYES! Egy szabadrúgást röviden végeztek el a vendégek, a labdát megszerezte Fitos, majd Oláh Lóránthoz passzolt, aki a bal oldalon felfutó, üresen maradt Zabari elé tálalt, a kapujából kifutó Milinte pedig elhúzta Zabari lábát, büntető, de Milinte "megússza" sárgával.
30'
Máté felívelt labdáját mellel készítette le Oláh Lórántnak Germán a tizenhatos előterében, Oláh továbbtette a második hullámban érkező Veselinovnak, akinek lövése megpattant egy csákvári játékosok, így szögletet végezhetett el a Szeged-Grosics, amit viszont kivágtak a vendégek. Fitos beadása után ismét fejelhetett Germán középen, de ez most fölé szállt, ez már a sokadik szegedi helyzet, de gól továbbra sincs a meccsen.
28'
Szántai csípett el remekül egy jobb oldali beadást, ami a hosszún érkező Nyilasit kereste volna, Szántai azonban jól mozdult ki kapujából, és lehúzta a labdát.
23'
Nyilasi hibázott nagy lehetőségben, Bakos beívelését követően üresen maradt a hosszún, de szép "vérhólyagot" rúgott a labdára, így a labda felperdült, majd Fitos indíthatta Oláh Lórántot ebből, de labdája hosszúnak bizonyult a szegedi csatár felé.
22'
Egy újabb szegedi lehetőség egy pontrúgást követően, Mészáros baloldali szabadrúgását Germán fejelte kapura középen, de fejese elkerülte a kaput, érik a Szeged-Grosics vezetése, amely továbbra is fölényben futballozik.
18'
Mindkét csapat egy-egy szabálytalanságot kér számon a játékvezetőn, tény, Szabó Péter bokáját is megrúgták a csattanásból ítélve, majd Gajdos is gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, de mindkét esetnél továbbot intett a játékvezető. Szó se róla, kemény csata zajlik a pályán, parázs párharcok jellemzik az utóbbi percek játékát.
16'
Éledezik a Csákvár, egy bal oldali beadást Gajdos fejelt volna vissza középre, de Mészáros az érkező vendég játékosok elől szögletre tisztázott. Majd a szöglet után Gajdos lapos lövését védi könnyedén Szántai.
11'
Ismét Milinte menti meg a Csákvárt a góltól, Kocsis röviden csúsztatja haza a labdát a jobb szélen, amivel Oláh Lóránt indul meg, majd kissé éles szögből a lövést választja a csatár, Milinte pedig a rövid felső sarokba tartó lövést tolja szögletre. A sarokrúgás után felszabadítanak a vendégek.
8'
Nincs gólvonal-technológia, pedig most jól jött volna... Mészáros baloldali szögletét elsőre kifejelték, de az újboli beadásnál már Oláh Lóránt kapura tudta fejelni a labdát, amit Milinte a játékvezető szerint még a gólvonal előtt fogott meg, mindenesetre hiába a szegediek reklamációja, marad a 0-0.
4'
Egy ígéretes kontrával indult meg ismét Germán, a jobb oldalán Fitos, középen pedig Oláh Lóránt indult, végül csatártársát próbálta indítani a csapatkapitány, de Oláh Lóránt egy picit hosszan vette át a labdát, így odalett a lehetőség. Támadólag kezd a Szeged-Grosics, Nyilas Elek együttese rögtön szeretné megszerezni a vezetést.
3'
Mit védett Milinte! Fitos mesteri labdáját vette át középen mellel Germán, majd lefutotta védőjét is, lapos lövését azonban Milinte bravúrral hárította, a kipattanóra érkező Máté elől pedig felszabadítottak, óriási szegedi helyzettel indul a meccs.
1'
A Szeged-Grosics kezdte a meccset, Nyilas Elek tanítványai fehérben, míg a vendég Csákvár sárga felsőben, kék alsóban lépnek pályára.
14:50 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az utolsó bemelegítő gyakorlatokat végzik. A Szeged-Grosics kezdőjében az egyetlen változás a múlt hetihez képest, hogy Fitos bekerült Polareczki helyére. A mérkőzés Berger József sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.