Sport

Labdarúgás: egyaránt a felzárkózásért küzd a Tiszasziget és az UTC

Labdarúgás: egyaránt a felzárkózásért küzd a Tiszasziget és az UTC

2015. március 6., péntek
Labdarúgás: egyaránt a felzárkózásért küzd a Tiszasziget és az UTC
utc_tiszasziget_mj 015

A Tiszasziget és az UTC is kapaszkodhat az előttük állókhoz, azonban ez csak egyiküknek sikerülhet a hétvégén. Az újonc a középmezőny elejéhez, míg az UTC a dobogósok köré kerülhet egy győzelemmel a dorozsmai műfüvön lejátszott meccsük után.

Visszatérhet az edző

Az újonc Tiszasziget pályájának alkalmatlansága miatt a kiskundorozsmai műfüves pályán mérkőznek majd meg egymással a felek, így

Bernáth Péterék

csupán papíron lesznek hazaiak a szombat délutáni mérkőzésen. A megyekettő tavalyi ezüstérmese jól szerepel a megye legjobbjai között, azonban az utóbbi időben megtorpanni látszik, még ha tudjuk is, hogy az őszi és tavaszi bajnokság külön kezelendő, de az utolsó hat mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni a Tiszasziget, legutóbb november 15-én, Szentesen hagyhatta el a pályát három ponttal. A tavaszi nyitányon az Ásotthalom otthonában vereséggel kezdte a Tiszasziget a szezon második felét, és most sem lesz könnyű dolguk az UTC ellenében, ám immáron a gárda vezetőedzője,

Stetakovic Marinko

elfoglalhatja helyét a kispadon, miután lejárt hosszú eltiltása. „Nagyon hiányzott már az, hogy a kispadon legyek. Ott voltam természetesen Ásotthalmon is, de egyszerűen nem tud egy ember úgy irányítani egy meccset, ahogy kellene, ha nincs közvetlenül a kispadnál. Rendkívül nehéz meccset várok az UTC ellen, sok sérültünk van, ráadásul várhatóan hosszú időre kell nélkülöznünk sérültjeinket. Az UTC erősebb lesz azzal, hogy visszatérnek eltiltottjai, azonban sokkal könnyebb lesz játszanunk várhatóan ellenük, mert sokkal könnyebben felvállalják a játékot, egy igazi, a futballt játszó csapatról van szó, amely „durvaságok” nélküli gárdáról beszélünk, úgyhogy jó meccset várok” - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Stetakovic Marinko, a Tiszasziget vezetőedzője, aki legutóbb a hetedik fordulóban, a Mórahalom ellen ülhetett le a kispadra, azóta eltiltása miatt hivatalosan nem irányíthatta csapatát. A két együttest hat pont választja el egymástól, amennyiben a Tiszasziget nyerni tudna szombaton, akkor nagy lépést tehetne az első hatba kerülést illetően, hiszen „egy meccsen belülre” kerülne szombati ellenfelével szemben. „Egyértelmű, hogy fontos meccs lesz, hiszen ott lehetünk az ötödik-hatodik hely körül, ha győznénk szombaton, az is a célunk, hogy ezt elérjük.

Kertész Balázs

és

Gallai Gábor

biztosan kihagyja a találkozót, ők hosszabb időre megsérültek” - nyilatkozta a tiszaszigeti mester.

Online

Szombaton 16.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tiszasziget SE - Ujszegedi TC megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Rajtuk kívül többen is kisebb sérüléssel bajlódnak a csapatnál, de Stetakovic Marinko reménykedik benne, hogy szombatra olyan állapotba kerülnek, hogy vállalni tudják a játékot. A két csapat egyébként ősszel egy fordulatos,

ötgólos mérkőzést vívott egymással

, ahol bár kétszer is vezetett a Tiszasziget, de végül Berndt Dániel 82. percben lőtt góljával otthon tartotta a pontokat az UTC. Volt is miért visszavágnia az UTC-nek, hiszen az előző szezonban a

Csongrád megyei Magyar Kupa bronzmeccse

a Tiszasziget sikerével zárult.

A Tiszasziget várható kerete:

Kispéter, Madaras (kapusok), Juhász Á., Papp Á., Kasza, Bernáth, Fődi, Drágity, Kelemen Sz., Kelemen Cs., Szécsi, Tumbas, Cinder.

Idegenben is jól teljesítenek

Jól kezdte a tavaszt az UTC, amely a

Tápét fektette két vállra

a tavaszi első fordulóban, ezzel három meccsesre nyúlt a Kertész utcaiak győzelmi sorozata, ennek köszönhetően stabilizálta helyét

Brinszky Adrián

együttese dobogós együttesek mögött. Csupán négy pont a hátránya a negyedik helyezett Mórahalommal szemben az UTC-nek, amely nem tűnik behozhatatlannak, főleg annak tükrében, hogy az UTC a bajnokság egyik legjobb idegenben szereplő csapata, ezúttal is egy idegenbeli találkozó vár rá. Az újszegediek csupán az első fordulóban, Tápén szenvedtek vereséget idegenben, azóta hét meccsen négy döntetlen mellett háromszor is győztesen tértek haza.

utc_sandorfalva32_gs

„Úgy érzem, hogy erőn felül rajtoltunk, mert a Tápé meghatározó csapata volt az őszi szezonnak, és szerintem az lesz tavasszal is. Ettől függetlenül reálisan értékeltük a látottakat, egy nagyon jó Tápéval játszottunk, nekik nem sikerült berúgni a helyzeteiket, mi pedig elég jó százalékban használtuk ki azokat. Óvatosak vagyunk, a dorozsmai műfű az lehet, hogy nekünk kicsit ismerősebb terület lesz, mert ott tudtunk edzeni a héten is. Bár hozzátartozik, hogy a Tiszasziget is edzett ott, de ettől függetlenül műfüvön talán azért egy kicsivel több esélyünk van, mintha Tiszaszigeten játszottunk volna, azért csak egy hazai csapat hazai pályája lett volna” - fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban Brinszky Adrián, az UTC játékos-edzője. Az újszegedieket sem kerülték el a sajnálatos sérülések, a heti tréningek alatt

Laczkó János

boka-, míg

Bánóczki Dániel

térdsérüléssel bajlódik, az ő játékuk kérdéses a szombati derbin. Továbbra is várni kell a japán légiós,

Manabe Kazuhiro

debütálására a klubnál, miután a játékosnak továbbra is a papírjait kell intéznie a fővárosban, így a hétvégén sem léphet pályára az UTC-ben.

Mészáros Tibor

és

Mészáros Zoltán

eltiltása viszont lejárt, így rájuk már számíthat a Tiszasziget ellen Brinszky Adrián. „Győzelmi szándékkal megyünk ki a pályára, de természetesen tudjuk a Tiszasziget támadószekciójának erősségét, arra azért figyelnünk kell. Egy jó ki-ki mérkőzésre számítok, ahol a napi forma fog dönteni” - osztotta meg várakozásait az UTC játékos-edzője.

Az UTC várható kezdő csapata:

Szabó – Rácz, Bálint, Balogh, Mihalkó, Szántó, Mészáros T., Kovács, Brinszky, Mészáros Z., Gajdacsi.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2014. augusztus 23.)

Megyei I. osztály, 2. forduló:

Ujszegedi TC – Tiszasziget SE 3-2 (0-1)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Barta Norbert István (Csöngető Endre, Barna Zoltán).

UTC:

Szabó M. – Rácz, Szántó (Bánóczki – a szünetben), Bálint D., Balogh, Mészáros T., Brinszky, Valach (Kovács – a szünetben), Zsibrita, Berndt, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Tiszasziget:

Kispéter – Gárgyán, Tumbas, Illés, Bálint T., Puhalák, Bódi (Rutai 68′), Juhász (Papp 67′), Kasza (Frank 58′), Drágity (Csőke 77′), Bernát (Kiss 70′).

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Gajdacsi (59′), Balogh (64′ – tizenegyesből), Berndt (82′), ill. Bernát (43′ – tizenegyesből), Drágity (60′).

Sárga lap:

Bálint D. (42′), Rácz (65′), Brinszky (67′), Kovács (83′), Bánóczki (89′), ill. Tumbas (64′).

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban:

Megyei I. osztály, 16. forduló

Ásotthalmi TE – Tiszasziget SE 3-2 (1-1)

Ásotthalom, vezette: Rácz Béla (Allaga Iván, Garai Péter)

Ásotthalom:

Ábrahám – Németh P. (Hatvani, 68'), Rencsár, Vastag, Somlyai, Grósz, Kothencz, Csáki, Mihalkó, Pálfi (Török A., 75'), Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Tiszasziget:

Kispéter – Kertész (Papp Á., 51'), Borgulya (Juhász Á. - a szünetben), Tumbas, Kelemen Cs., Cinder, Fődi, Kelemen Sz. (Rutai, 70'), Kasza, Drágity, Bernáth.

Megbízott edző:

Kiss Róbert.

Gól:

Mihalkó (17'), Pálfi (46'), Csáki (66') ill. Bernáth (33'), Fődi (64')

Ujszegedi TC – Tápé ESK 2-1 (1-0)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Barta Norbert István (Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos).

UTC:

Szabó M. – Rácz, Bálint, Laczkó, Kovács, Szántó, Balogh, Valach, Mihalkó, Bánóczki, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Tápé:

Szabó G. – Németh, Mudresa, Cseh, Pócs, Simon, Bilics (Szentes Bíró 70′), Simovic (Péter 58′), Crkvenjakov, Fülöp, Glendza.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Bálint (34′), Gajdacsi (79′), ill. Glendza (90′).

Sárga lap:

Laczkó (52′), Bálint (67′), ill. Mudresa (59′).

Kiállítás:

Németh (82′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.