Sport

Labdarúgás: a magyar kultúra és nyelv is érdekli az UTC új igazolását

Labdarúgás: a magyar kultúra és nyelv is érdekli az UTC új igazolását

2015. március 1., vasárnap
Labdarúgás: a magyar kultúra és nyelv is érdekli az UTC új igazolását
szs_labdarugas_foci

A téli Csongrád megyei játékosmozgások legegzotikusabb igazolását kétségkívül az UTC ütötte nyélbe, Brinszky Adrián legénysége tavasszal már a japán Manabe Kazuhiróval a soraiban érne el sikereket.

„Általában a védekező középpályás posztján szoktam szerepelni, igyekszem kontrollálni a játékot. Nem tartom magam különösebben gyors játékosnak, nagyot ugrani sem tudok, de a mottóm, hogy mindig keményen kell dolgozni a csapatért” – árulta el magáról portálunk kérdésére az okajamai származású játékos, aki arra is kitért, hazájában az amatőr ligában érdekelt Fenomeno együttesénél játszott kiskora óta. „Izgatott vagyok, hogy kipróbálhatom magam a magyar bajnokságban. Az itteni játékosok mind nagyon erősek és magasak, tehát igyekszem majd a csapatvédekezésből minél inkább kivenni a részem” – tette hozzá. Az UTC a megyeegy első tavaszi fordulójában

2-1-re győzte le

a jó erőből álló Tápét, a friss szerzemény bemutatkozására ugyanakkor még várnia kell az újszegedi szurkolóknak, mivel az ázsiai játékos szombaton hivatal ügyeit rendezte a japán nagykövetségen, így nem tudott a társakkal tartani. „Abszolút pozitív az első benyomásom a csapatról, az edzői stáb és a többi játékos is barátságosan fogadott, jól érzem magam itt” – fogalmazott

Kazuhiro

. A japán fiatalember két éve érkezett Szegedre, orvosnak tanul a Szegedi Tudományegyetemen. „Az egyik oka annak, hogy ezt a várost választottam, hogy nagyon hasonló a szülővárosomhoz, Okajamához. Okajamát például ugyanúgy a napfény városának hívják otthon Japánban, mint Szegedet Magyarországon. Ez a város egy élhető hely, az egyetemi élet és az emberek közvetlensége is nagyon szimpatikus. Szeretnék a jövőben tanulni a magyar kultúráról, és szeretném a magyar nyelvet is elsajátítani” – mondta. „A fő oka, hogy erre az egyetemre jöttem, hogy megismerhessek egy másik kultúrát, és megismerjek egy másik gondolkodási módot. Úgy gondoltam, ez segít majd felnőnöm” – zárta gondolatait Manabe Kazuhiro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.