Sport

Kuba, Ausztrália és Horvátország után idén Portugáliában ünnepelt Vajda Attila

Kuba, Ausztrália és Horvátország után idén Portugáliában ünnepelt Vajda Attila

2015. március 21., szombat
Kuba, Ausztrália és Horvátország után idén Portugáliában ünnepelt Vajda Attila
Vajda Attila

Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE olimpiai bajnok klasszisa már rutinos utazónak számít, így volt ideje megszokni, hogy a születésnapját általában nem Szegeden vagy Szőregen, de még csak nem is Magyarországon tölti. A 32 esztendős kenus március elején ideiglenesen Portugáliába költözött a csapattársaival, 2015-ben Montebelóban fújhatta el a képzeletbeli gyertyákat a tortáról.

Az ünneplés kapcsán a szegedive.hu közölt

rövid interjút

Vajda Attilával.

- Egy újabb külföldön töltött születésnap!

– Igen, már megszoktam, hogy általában nem vagyok otthon ilyenkor.

- Számon tartod, hogy hány országban ért már a reggel március 17-én?

– Az biztos, hogy az elmúlt húsz évben többször ünnepeltem külföldön, mint otthon. Ha jól tudom, akkor Portugáliában már hatodik alkalommal vagyok, úgyhogy ez az ország viszi a prímet, de korábban Dél-Afrikában, Ausztráliában, Horvátországban, két éve pedig a harmincadik születésnapomon éppen Kubában edzőtáboroztam márciusban.

- Szinte teljes szegedi csapattal utaztatok el Montebelóba. Volt rá lehetőség, hogy közösen koccintsatok egyet?

– Múlt héten szombaton összeültünk a többiekkel. A csapat egyetlen hölgy tagja,

Kárász Anna

kedveskedett nekünk egy tortával is, hiszen nem csak nekem volt szülinapom, hanem Kokszinak is (

Kovács László

, Kárász Anna edzője - a szerk.). Előkerült a gitárom is, sőt később litván és orosz versenyzők is csatlakoztak hozzánk, úgyhogy a klubdélutánból egy egész jó hangulatú kis zenés, éneklős este lett.

- Gondolom rá is fért a csapatra egy kis kikapcsolódás.

– Igen, hiszen nyugodtan mondhatom mindenki nevében, hogy nagyon kemény napokat élünk meg. Egy-egy hét végére nagyon elfárad a társaság. Hétfőtől szombatig összesen tizenegy vizes edzésünk van, emellett pedig futás, kondizás és lépcsőzés is szerepel a programban. Itt ráadásul nincs sík terep, így a futótréningek is nagyon intenzívek. Persze nem kell minket sajnálni, hiszen azért vagyunk itt, hogy minél erősebbek legyünk.

- A decemberi trombózis után nagyon sokan aggódtak érted. Szerencsére Portugáliából már csak jó hírek érkeztek rólad.

– Remekül érzem magam. Minden edzést teljes erőbedobással végzek, újra terhelhető a lábam, így a futásokat és a szökdeléseket is maximális intenzitással csinálhatom végig, a kenuzásról nem is beszélve. Élvezem, hogy újra a vízen vagyok és mindent meg tudok csinálni.

- A csapat nagy része szombaton hazautazik, Kárász Annával azonban március végéig kint folytatjátok a munkát. Hosszú lesz az a plusz egy hét?

– Montebelóban tényleg minden adott a nyugodt felkészüléshez, de azért vágyunk már haza. Ebből a négy hétből kihozzuk a maximumot, sokat evezünk, gyűjtjük a kilométereket, hogy aztán otthon újult erővel folytassuk a tavaszi munkát. Ennyi idő elteltével természetesen már hiányzik a család és a barátok, na meg a hazai ízek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.