Sport

Kosárlabda: nem először döntött Jereminov triplája

Kosárlabda: nem először döntött Jereminov triplája

2015. március 3., kedd
Kosárlabda: nem először döntött Jereminov triplája
szedeak_nyiregyhaza23_gs

Az utolsó másodpercben bedobott hármasával döntötte el a szombati, Zalaegerszeg elleni mérkőzést a Naturtex-SZTE Szedeák irányítója, Branko Jereminov, aki elmondta: nem ez volt az első alkalom, hogy így nyerjen meg egy meccset csapatának.

Bár 17 ponttal is vezetett a

Zalaegerszeg otthonában

a Szedeák, a zalaiak azonban fel tudtak állni ekkora hátrányból, és az utolsó négy másodpercnek 74-74-el mehettek neki a csapatok, de a labda a szegedieknél volt.

Nikola Lazic

időt kért, de kevesen hihették azt, hogy nem lesz hosszabbítás a találkozón, amit végül el is kerültek

Kiss Zsolték

, hiszen

Branko Jereminov

egy fantasztikus mozdulattal, még éppen az idő lejárta előtt emelte be a triplát, ezzel pedig 77-74-re a Szedeák megnyerte a mérkőzést. „Nagyszerű érzés volt, először úgy tűnt, hogy nem megy be, mert nagyon magas dobás volt. Az időkérésnél az edzőnk felrajzolta az akciót, hogy mit fogunk játszani, sikerült is megjátszanunk, a végén el tudtam lőni, szerencsénk is volt, hogy sikerült” – fogalmazott portálunknak a mérkőzést eldöntő kosárról Branko Jereminov. Az irányító elmondta, korábban, mikor a szerb bajnokságban játszott, dobott már egy utolsó, a meccset végül eldöntő kosarat, így nem ez volt az első pályafutása során. Emlékezhetünk, bár nem kimondottan ugyanez a szituáció volt a

Jászberény elleni mérkőzésen

, de ott is beemelt egy távoli hármast a dudaszót megelőző pillanatokban Jereminov, igaz, azt a játékvezetők érvénytelenítették.

szedeak_nyiregyhaza36_gs

Branko Jereminov pazar szezont fut a csapattal, 13 pontos átlaga mellett az assziszt kategóriát vezeti a bajnokságban, átlagban meccseként 6,5 gólpasszt osztott ki az idei 21 bajnoki alatt, a szegedi irányítónál senki sem produkált jobb statisztikát a honi mezőnyben. „Úgy gondolom, hogy jó eredményeket értünk el eddig a bajnokságban, de nem állhatunk meg ennyinél. Most már biztos, hogy bent maradunk az első osztályban, ez volt az első számú célunk, a következő célunk pedig az, hogy megpróbáljuk elérni a play-offot. Ez nem lesz könnyű, de még van két meccsünk az alapszakaszból, majd nyolc meccsünk a középszakaszban arra, hogy odaérjünk, küzdeni fogunk minden mérkőzésen” – nyilatkozta portálunknak a Szedeák eddigi szezonjáról és a bajnokságban rá váró feladatokról Jereminov. A zalaegerszegi siker volt a klub tizenegyedik győzelme az alapszakaszban, amely közül a ZTE otthonában aratott siker a szezonbeli negyedik idegenbeli győzelem volt. „Mindig nehéz játszani Körmenden, nem számít, hogy hányadik helyen állsz vagy hogy ők hol állnak a tabellán. A Körmend számíthat népes szurkolótáborára, otthonukban mindig nehéz meccsre kell számítanod, nagyszerű atmoszférában játsszák ott a kosárlabdát, nagyon nehéz lesz számunkra az a találkozó. Remélem, hogy sikerül jó eredményt elérnünk, már nagyon várom azt a meccset, szeretnénk egy jó mérkőzést játszani” – tekintett a Szedeák következő bajnokijára Jereminov, amelyet szerdán 18 órától a patinás Körmend otthonában játszik a Naturtex-SZTE Szedeák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.